SLIDER





POČITNIŠKE HIŠICE OB KOLPI Z NOVO, PISANO PODOBO

Radi rečemo, da je Slovenija dežela cerkva, pa gradov, vasi, gozdov in jezerc - vse bolj pa je tudi dežela glampingov. Odpirajo se nova in nova letovišča, ki vsako po svoje sledijo konceptu udobnih počitnic v objemu narave. Da izstopajo - arhitekturno ali izkustveno - nosijo raznolike zgodbe, vabijo s posebnimi doživetji in ponudbo. Eno od prvih glamping letovišč pri nas stoji ob reki Kolpi. Na pogled preprostim počitniškim hišicam, obkroženim z drevesnimi krošnjami, so pred novo sezono - letos že drugič - nove pisane srajčice ukrojili izbrani slovenski in hrvaški ustvarjalci.

POČITNIŠKE HIŠKE OB KOLPI Z NAJLEPŠIMI FASADAMI
Eko resort Big Berry Kolpa v okviru projekta Big Berry Art Colony k prav posebnemu izzivu povabi skupino ustvarjalcev. Prvotno naj bi bili to ulični umetniki, streetartisti, so je pa v njihovi koloniji zbrala že pestra druščina kreativcev. V preteklih tednih jih je tam ustvarjalo devet, s še nekaj dodatnimi pomočniki iz Hrvaške, Srbije in Slovenije. 
In kdo je poskrbel za letošnjo, še čisto svežo podobo hišk ob Kolpi? Teja Ideja, Tea Jurišić (Kvar Illustrations), Taja Sever (Kukamkuro), Nastja Mežek, Monika Lang, Meta Wraber, Marko Rop, Dejan Kralj in Anja Polh

BARVE, ČOPIČI, VAJČKI ... PA PRIGODE IN NEZGODE
Hišice so barvali z akrilnimi barvami, čopiči in valjčki. Kot pravi ilustratorka in čarodejka črk Anja Polh, se jim je med delom pripetilo polno prigod in nezgod "z neprijaznim dežjem, saboterskim maskrinim trakom in blatnim terenom," so se pa med ustvarjalnem imeli zelo fino. Na stenah hišk so  nastali raznoliki murali - tako po motiviki kot barvno. Meta Wraber je na primer v svojem muralu združila svoj stil, "svoje kolažne ideje z vtisom, ki mi ga je nekoč pustila Kolpa - počitnice, zabava, sonce."
Posebna ideja muralov pa je, da jih morda naslednje leto prestavijo v katerega od preostalih Big Berry resortov izven Slovenije. Kako so nastajali, pa si lahko ogledate v fotografijah s Kolpe.

Foto: João Sousa + Meta Wraber

1 komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.