SLIDER





O L D S K U L * O K R A S K I

skoraj vsako leto zamesim kepico slanega testa in kaj scopram iz njega takole pred božičem. eno leto sem delala angelčke, enkrat svečnike, največkrat pa kar takele piškotke, ki niso za pojest. smo se jih lotile zadnjič punce v knjigarni in prav lep okras so na naši smrečici.
testo zamesimo iz enake količine moke in soli ter vode po potrebi. testo mora biti prav tako, kot če bi pekli pico ali piškote. potem ga razvaljamo in se lotimo rezljanja in krancljanja. pri tem nam pridejo prav različno oblikovani pokrovčki od flumastrov. super finta. :)
ne pozabite na luknjice za vrvico! okraske položimo na peki papir in čez noč pustimo na toplem na radiatorju, da se posušijo. lahko ostanejo kar taki, naravni, lahko pa jih pobarvamo z vodenkami. 

7 komentarjev

  1. o kok kul!
    jaz sem pa ravno te dni razmišljala o piškotkih iz modelčkov. ampak mislim da bom naredila tiste sladke, da jih potem lahko kradem iz dreveščka:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Pridnaaaaaaa!
    jaz sem iz testa včasih delala adventne venčke... mogoče pa si bom vzela čas in ponovila vajo izpred nekaj let...

    Vprašanje ali se še vedno uporablja razmerje 50:50 (moka:sol)

    OdgovoriIzbriši
  3. Oooo, tale ideja s pokrovčki od flumastrov je pa super! Midve s hčerko sva zadnjič delali okraske iz DAS mase, pa so mi prav manjkali kaki reliefni okraski .... nekaj sva poskušali s koščki čipk in tulčki za krašenje tort, pa ni tako lepo izpadlo ...

    A

    OdgovoriIzbriši
  4. tudi jaz sem delala nekaj s čipko in belo glino.:) to tudi še pokažem!

    OdgovoriIzbriši
  5. križni šraufnciger - krasna zadeva za delat luknjice..

    OdgovoriIzbriši
  6. Vauuu, zelo so mi všeč...imajo prav tak simpatičen pridih domačnosti :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Klasika zmaga... komaj čakam, da jih bom delala s hčerko!

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.