SLIDER





P A K E T K I.

tole bo le en foto prikaz krancljanja navadne lesene škatlce, v katero sem zložila nekaj včeraj pečenih piškotinov. potrebujemo le kakšne lepe papirnate servetke, vrvico (volno, ljubico - to so tiste garnaste volnice za vezenje in podobno), za dodaten touch pa lahko iz katere od modelirnih mas naredimo preproste okraske. jaz sem si pomagala s koščkom čipke za odtise in modelčki. ptički so pa še tisti od ustvarjanja s slanim testom.
če pa nimamo škatle, lahko cukrčke zavijemo kar v zavojčke. tako kot sem jaz turški med (ki sem ga pojedla že preveč, pa še na sredini decembra nismo!). piškote lahko najprej ovijemo v peki papir, nato pa še v servetek. 
če se vam zdijo motivi preveč pomladni, nič lažjega! zamenjajte polkadot servetke s kakšnimi rdečimi (meni rdeča barva ni všeč sploh!), motivčke pa s smrekicami, snežaki in snežinkami. lahko v testo ali maso za oblikovanje zabodete nageljnove žbice, pa bo že bolj zimsko in praznično.

9 komentarjev

  1. lepi :) kje se pa najdejo take lepe lesene škatle? hvala.

    OdgovoriIzbriši
  2. škatlce sem kupila v antusu na čopovi eni 2 leti nazaj. 3 v kompletu, se zložijo ena v drugo. ne vem pa. če jih še imajo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Res lepo ... kaj to so 'navadni' papirnati srvetki ali oni malo debelejši? :) Pa še to, si srvetke prilepila na škatljico ali so samo povezani skupaj z volno? Hvala.

    OdgovoriIzbriši
  4. res so malo debelejši servetki. darilo od mcklavža ninelene. zato so pa tudi tako čedni! :) ampak tudi z navadnimi gre. nič nisem lepila, res je samo zvezano skupaj.

    OdgovoriIzbriši
  5. hvala za prijazno pojasnilo. našla nekaj v prometeju.

    OdgovoriIzbriši
  6. kr vidim vse te tvoje aranžmane in darilca mi je žal, da si nisem tudi jst kupla en paket teh servetkov. šment.

    OdgovoriIzbriši
  7. hmm, a kdo ve, kje bi se dalo dobit pa čist simpl neokrašene kartonaste škatlce? :) nikoli jih nimam takrat ko jih rabim, pa nikol lih prav velikih..

    OdgovoriIzbriši
  8. Zelo so mi všeč tile paktetki! ;) Dobra ideja!

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.