SLIDER





DIY: ZAVOZLJANA ZAPESTNICA

zadnjič sem kazala lepe zavozljane zapestničke in ker ste nekatere izrazile željo po navodilcih, sem si čez vikend vzela par minut za en fotosešn na balkonu. :) naj kar na začetku povem, da izid ni optimalen, ker sem vozljala z impro materialom (starim t-shirtom). za lepši izgled svetujem debelejšo vrvico, vsaj za osnovo, okoli katere nato vozljamo.
postopek pa je superizi. v levici (ali desnici, če si levičar/ka) trdno in napeto držimo osnovo špagco. z desnico (/levico) pa okoli nje delamo navadne vozlje. lepo jih zategnemo. vsak nov vozelj se samodejno postavi malce bolj desno in pod prejšnjega, kar ustvarja spiralast vzorček. morda pri moji zapestnički ta spirala ni tako izrazita (zaradi neenakomerne debeline trakov), ampak to je to. 
 poročajte o rezultatih! ;)

4 komentarji

  1. Točno to sem čakala! :) Men so te zapestnice tok všeč! Hvala za navodila, Katja. Se lotim čez vikend (recimo:)). Samo eno vprašanje (mogoče malo neumno) - a rabiš 2 al 3 vrvice, ker na oni sliki s sponko zgleda, kot da so 3, ampak po navadi se delajo vozli iz 2h :D, sta 2 ane? :) Tako za vsak slučaj vprašam.

    OdgovoriIzbriši
  2. Verjetno ti bo zanimiv še kvadratni vozel, sploh če vzameš dve barvi (in ja, častna, da je vozel in vozlati brez -j-, prisežem :)) Link: http://www.yoarra.nl/eng/technieken-recht.php

    OdgovoriIzbriši
  3. jst mam 3, ampak to zato, ker mam dve v osnovi.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.