SLIDER





ROŽE V ROŽNI

danes sem malce dlje poležala. nenazadnje je nedelja in včeraj sem kar padla v posteljo. dopoldne sem se zbudila z najbolj hecno otečenimi žnablji kdajkoli. zdaj, lahko da me je že včeraj na pikniku pičil kakšen stvor, morda me je ponoči, kaj pa vem. zgledam kot nabotoksana starleta. no, pretiravam, clairitin in led sta naredila svoje in sem se proti večeru lahko pogumno odpravila na en sprehodič med zanimivimi hišami z lepimi vrtovi.
malce sem postala panična, ker potonke že tako razkošno cvetijo (da o dišečem bezgu ne govorim), kajti v rodni vasici vsako leto naredim konkreten foto-pohod nad vrtove v času njihovega cvetenja. bezeg pa imam v planu posušiti za njami čaj. sem se precej hitro pomirila z enim notranjim monologom tam sredi pločnika, medtem ko so tetke s trajnami mimo sprehajale pudeljčke in terierčke (in to ni mišljeno prav nič sarkastično, ker se je namreč ravno to dogajalo, v pol urce sem jih srečala več kot pet!). em, kaj sem že želela povedati? a, to. živimo namreč na precej višji legi kot bela ljubljana, zato k nam vse pride z manjšo zamudo. huh, bezeg in potonke, počakajte me!
danes sem klepetava. zato vam tudi povem, da če mi bo kdaj naklonjeno imeti bajtico z vrtom (hiša brez vrta je zame namreč ista reč kot stanovanje v trinajstem nadstropju bloka), bodo na njem cveteli takile veliki grmi potonk in hortenzij in vsega možnega. vrtnice tudi morda, ampak samo in zgolj roza. :) in ni lepšega kot z lišaji obrasli betonski zidki, obdelani s patino časa, v kombinaciji z roza vrtničkami ali hortenzijami ali potonkami.
kako ste pa vi preživeli dan? 

7 komentarjev

  1. V 'nabiranju' potonik za v Lj :)). Tele vrtnice pa izgledajo takooo mehke :). Super fotke. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasne fotke! Tudi jaz sem danes uživala med njimi. Mamin vrt je ta čas pravljično lep.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi moja sanjska vikendica se bo kopala v mnogocvetni druščini potonik, ampak zaenkrat je to še oddaljena želja. Vikend pri nas je bil predvsem (kot ponavadi) pasji-v pasji vročini z mokro pasjo druščino ob jezeru. In potem dolga siesta:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Uf, kako so lepe! Ja, jaz bi tudi vrt, poln rož (potonike so prelepe!) in zelenjave, predvsem pa tudi kakega nagajivega mačkona:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Kje v rožni je pa tok lepih rož? :)
    Jaz sem tud nora na potonke, sem si jo letos kupila za v atrij pa mi žal ni še zacvetela. Mogoče naslednje leto :) Bo pa vrtnica toliko bolj cvetoča.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja, res so lepe, zopet fotografije in rože.
    Jaz sanjam o hortenzijah, potonikah in sivki na vrtu. Pa o zelenih polknih :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Super fotke in res lepe rožice. Tudi jaz sem ljubiteljica potonk in vrtnic, še posebno so mi ljube takšne bledo roza, ki izgledajo kot iz babičinega vrta ali pa kake res stare obledele razglednice. Mi pa imamo vrt, kar precej velik ampak žal je še napol gradbišče. Komaj čakam da začnem veselo saditi in vtnariti. Če pa katera ve kje bi dobila take roza "oldfašon" potonke naj me prosim razsvetli?

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.