SLIDER





5: ALJOŠA BAGOLA

Ooo, po dolgem času spet gostim nekoga v rubriki 5 reči. Aljošo sem k zapisu njegovih petih povabila predvsem kot glasbenika, saj je Ikono eden mojih ljubših domačih glasbenih projektov, a se zavedam, da počne še vse kaj drugega. Aljoša Bagola je namreč tisti, ki ga pri nas zagotovo največkrat omenimo, ko govorimo o oglaševanju. Je pa tudi res, da najbrž nihče ne zna o oglaševanju govoriti na tak način, kot to počne prav on.  Če vam je všeč ali ne, meni je v čast, da Aljoša deli svoje navdihe na Pepermintu, pa čeprav, kot pravi sam, so ti pretežno zazipani.

J.L. Godard: Bande a part, plesna scena
Najbrž najbolj kul (filmska) koreografija vseh časov.
*Škoda, da celotne scene z originalno glasbo  na YouTubu ne morem najti (link vodi do 25s klipa), saj so večino klipov remixali s priredbo Dance with me prirejevalnih Nouvelle Vague .

Helmut Newton – Polaroids 
 Pontifex maximus moderne fotografije mi je v zadnjem času v navdih s knjigo polaroidov. Skorajda izumrlemu mediju je Helmut vdihnil brezčasnost. In to kljub temu, da sta zakonca Newton večino njegovih testnih polarodiov uporabljala kar kot podstavke za vino na večerjah za goste :) 

Špica True Blood
Preprosto: špica špica.

Spot & komad Iron benda Woodkid

Francoski supertalent Yoann Lemoine je tako izvajalec glasbe kot tudi režiser enega najbolj navdihujočih spotov po videu Sabotage, ki ga je za Beastie Boys posnel Spike Jonze. *Seveda je Spikov vseeno boljši, hehe.

Jimi Hendrix – Voodo chile 
Človek, ki kanalizira električno kreativnost, nenadkriljiv stil in genijalnost tudi iz zdrajsanih filmskih in studijskih trakov iz sedemdesetih. Kar strašno obžalujem je, da z Milesom Davisom (za katerega seveda veljajo isti pridevniki kot za Jimija) nista nikoli uspela udejaniti dogovorjenega sodelovanja.

2 komentarja

  1. Mnenja o Aljoši se v tej državi krešejo skoraj toliko kot ob sestavljanju nove vlade :D
    Če ne drugega, z glasbo me je čisto presenetil. Nisem poznal, si štejem v minus. Thumbs up!

    OdgovoriIzbriši
  2. meni se zdi pa aljoša tak frajer! eden redkih v sloveniji (med dedci), ki imajo stil. zraven štejem še mateja filipčiča in mogoče še enega aljošo - rebolja.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.