SLIDER





CLOTHING RACK - DA ALI NE?

(vir: Pinterest)
S selitvijo in vsem vznemirjenjem, ki ga prinaša, raste tudi en velik vprašaj v mojih mislih. Vsak, ki je kdaj živel z mano, pa čeprav samo v šotoru na morju ali na potovanju, ve, da nisem ravno biserček v organiziranem pospravljanju in vzdrževanju reda. Red me spravlja v nered. Naslednji "problem" je količina stvari, ki jih posedujem. Ne govorim toliko o oblekah, ampak saj veste ... Drobnarije, nadpomembne za mojo eksistenco. In kam bom vse to dala na tisto mini kvadraturo, aaa? In zato razmišljam o stojalu za oblačila, ker pač še ene omare ne morem spraviti v garsonjero.  Ampak seveda ima tudi clothing rack svoje pluse in minuse:
+ praktičnost
+ poceni
+ lahek za prenašanje in sestavljanje
+ boemski videz
+ oblačila se ne zmečkajo 
+ imaš pregled nad garderobo
+ spodaj lahko zložiš še čevlje

- še večja zmeda
- nestabilnost (?)
- oblačila niso zaščitena pred vonjem kuhanja
-  kje kupiti lep + kvaliteten clothing rack?
Kaj pa vi menite o tej zadevi?

22 komentarjev

  1. Absolutno must have!Idealno za odlaganje stvari, ki smo jih že nosile in jih bomo še kdaj oblekle preden jih bomo poslale v pranje, saj že nošene stvari po mojem mnenju ne sodijo v omaro med čista oblačila. Urška

    OdgovoriIzbriši
  2. jah, az sem si tudi vedno želela stojalo, ampak sta me dva minusa spravila v odločitev, da ne: prvi je vonj (in prah), ta drugi pa - preveč pisanih oblačil na kupu, tako da potem je vizualna zmeda.. ;)

    po mje je najcenejša in najelegantenjša odločitev ikea. pelješ ti al jaz? ;))

    OdgovoriIzbriši
  3. no, meni je to zelo všečno, mislim pa, da nimam jajc, da bi moje oblekce pustila, da se takole prašijo :)
    vso srečo s selitvijo ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. i have it in our latest apartment and wouldn't trade it for a closet. my husband made beautifully rugged and industrial-like one specially for our little place. i dislike the thought of having my clothes closed in a box now. they can breathe properly this way.

    it's not unstable at all, and we also have a door between bedroom and kitchen/home office, to answer your minuses from my perspective.

    my fav is Ksilofon by ana kraš, but i think it's still a prototype, though maybe it can be bought directly from her. more usual choice are those from ikea. i saw those in their latest catalogue and they look pretty good, not sure about the actual quality, though.

    there. :]

    OdgovoriIzbriši
  5. Uf, morda si ravno rešila mojo težavo z garsonjero in omaro (očitno se precej punc seli na svoje). In ravno sem pogledala, da je v Ikei precej izbire (od deset eurov dalje, kar je krasno). Torej - hvala za tole super idejo! in mirno selitev :)ne dvomim, da bo krasna sobica!

    OdgovoriIzbriši
  6. http://anakras.com/design/ksilofon/

    OdgovoriIzbriši
  7. Bohemski look je zagrantiran, Ikejin je še kar stabilen (ne kupuj tistih po diskontnih trgovinah, ker so slabši kot zobotrebci), vonj se zažre itak v vse ampak ne verjamem da imaš doma prčvarnico na črno, čevlji mi sicer ne sodijo v sobo ampak lepo zgledajo, moja garderobna omara je recimo brez vrat in je sobi v okras, ostalo nevisečo garderobo popspravi v predalnik (ikea jih ima tudi tapoceni celo morje).
    prašenje torbic zagarantiorano (če jih imaš toliko kot jaz, zato priporočam vrečke)

    OdgovoriIzbriši
  8. nina, vizalno zmedo rešujem z barvno lestvico:)

    OdgovoriIzbriši
  9. Da! :) Pred parimi leti sem si uredila stojalo in sem zelo zadovoljna. Oblačila se ne prašijo, ker jih vsak dan med brskanjem premikam in prestavljam, poleg tega pa je velik plus tudi dobra vidnost (vemo, kako temne in natlačene so omare). Meni osebno zgleda veliko lepše kot omara in vedno deluje pospravljeno. Stabilnost je tudi kar v redu, čeprav se pod težo zimske garderobe včasih malo zaguga:)
    Glede kuhanja pa nimam rešitve... Če bodo na jedilniku palačinke, vonj ne bo tak problem ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. ej kejti js te čist razumem!
    kar se tiče reda upam, da bo moja mami tale post prebrala in me končno razumela:d
    drugač pa kar se tiče stojala - js sem ga mela v prehodni fazi menjave omare - in ga pogrešam!
    v ikeji majo fejst lepe! in fajn so, ker nikol ne pozabiš na lepe reči, ki bi se drugač skrivale v kotu omare;)
    pa good luck! in če greš kej v ikejo me vzem seboj!

    OdgovoriIzbriši
  11. v mojih mislih je zadnji čas http://normann-copenhagen.com/Products/Toj-Clothes-Rack-Small?v=600000
    ja, vem, ni ravno poceni. sicer se zdi vzdržljiv, uporaben in najpomembnejše, všečen.

    OdgovoriIzbriši
  12. Jaz sem hotela napisat isto kot Nina. Pa še nekaj. To po mojem zgleda kul samo zato, ker folk za fotkanje obesi nanj samo par kosov oblačil in pol to nekako zgleda, če pa imaš kup stvari gor, je pa po mojem to samo kup na obešalnikih. Poleg tega nekaterih stvari ni dobro obesit (ne vem, recimo mehkih puloverjev...)

    OdgovoriIzbriši
  13. Jaz ga tudi imam in je fajn, sezonske stvari so gor, ostalo pa v garderobi.Tako se niti ne more ne vem kako prašit, če je več ali manj stalno v obtoku. Najbolj fajn je, ker je pregledno.Potem pa še gor navesiš stvari od torbic do verižic,.. jaz imam Ikejinega in je OK, dodaš lahko še uno večje stojalo harmonika in imaš še majčke in drugo v takih škatlastih boksih.

    OdgovoriIzbriši
  14. priporocam tole:

    http://youhavebrokentheinternet.blogspot.com/2011/04/handmade-coat-rack.html

    cena cca 50 E (Tapro), sestavljen v 30 min, super trden in stajlish industrijski.

    Pocinkane vodovodne cevi so dovolj trdne ze 1/2 cole, ne pozabi kupiti enega vijaka na 5 sliki; strokovno se mu rece Holandec.

    Ce pa hoces biti bolj prefinjena in zenstvena kupi bakrene cevi.

    Ce rabis bolj natancna navodila se pa javi...

    OdgovoriIzbriši
  15. imam že nekaj let in je super. ne zamenjam za omaro.

    OdgovoriIzbriši
  16. moj fav je ta vodovodarski z zgornjega linka - obrnjen spuščen s stropa!
    3 cevi, dva kolena, dva kavejčka in dve kljukce, dva konkretna šraufa. in ful obešalnikov, pa kakšna obešena tekstilna polička z ikee http://bit.ly/NzbMbZ

    OdgovoriIzbriši
  17. Meni je tudi super lepa varianta z vodovodnimi cevmi. Bi pa to uporabljala za sezonsko varianto, ker sem imela nekaj časa odprto omaro in se mi je vse ful prašilo. Glede vonja se mi pa zdi, da če med praženjem čebule ali kuhanjem zelja dobro zračiš in po možnosti vklopiš še napo, da ni panike. Če imaš pa še možnost mal pregradit s kako zaveso, pa tolko boljše. Uživaj v selitvi!

    OdgovoriIzbriši
  18. Bi imela - ampak bolj za okras - morda res za par oblačilc, ki so v postopku nošenja in ne morejo nazaj v omaro. Si bom pa po vsej verjetnosti omislila tega iz cevi za v hodnik.

    P.S. Očitno vsi zapuščamo "jamo". :)

    OdgovoriIzbriši
  19. meni je všeč, je pa res težko najti takšnega lepega!

    OdgovoriIzbriši
  20. Meni izgledajo zelo lepi na fotkah. V realnem življenju pa ne vem kako bi se obneslo. Poleg že omenjenega prašenja in kuhinjskih vonjav me najbolj skrbi izgled. Če imaš garderobo stilsko in barvno dovolj skoordinirano, potem je super, sploh če obesiš zraven še kak šal, ogrlico ... Če so pa obleke bolj iz različnih vetrov - pa ne vem ... razen če ti je posebej všeč tak eklektičen miks. Jaz sem bolj proti kot za, ampak tiste, ki ga imajo, so pa zelo zadovoljne.

    Andreja

    OdgovoriIzbriši
  21. Z zamudo me je sem prineslo guglanje o neki slovnični dilemi (kdo ve, kako) in to ravno zdaj, ko razmišljam, kako si moram it nabavit svoje stojalce za cotovje. Mela pol leta v času izmenjave in ga pogrešam - obešanje oblačilc, ki jih pogosto nosim, prihrani ogromno nereda in kupčkanja cunj po foteljih: obesit je namreč ful lažje kot zložit in dat v (prepolno) omaro :) Pa še omaro mi bo razbremenilo, juhej!

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.