SLIDER





IZ OČIJEVE DELAVNICE ...

(fotke: Pinterest)
Na anglosaškem temu rečejo peg board, pri nas pa nimamo nekega določenega izraza (sem prav očija poklicala, da mi pove, kako se tej zadevi, ki jo ima tudi sam v delavnici, reče). Je pa strašno kul in praktična, kar so tudi pri opremi stanovanj in ne le garaž ter mehaničnih delavnic začeli izkoriščati kreativni ljudje. Kaj to sploh je? Plehnata ali lesena dila, preluknjana z mnogimi luknjicami, na katere nataknemo kljukice ali žebljičke, na te pa obesimo lončke, nakit, kuhinjski pribor, orodje, pasove, pisarniški material ... odvisno od tega, kje in za kaj bi tako dilco radi uporabili. 

Jaz o njej sanjam, odkar sem videla tole na DesignSponge. Sicer so te naluknjane ploskve ponavadi del regalov za delavnice (mene spominjajo tudi na klopce na postajališčih za trole:), ampak naš oči meni, da se jih da kupiti tudi posamično. Po svojo peg board bom šla v mojo najljubšo trgovino, posprejala jo bom z belim sprejem, v Ikei pa kupila kljukice in šalčke. Magnetke za vse sorte fotk in papirnatih stvari  bom naredila sama. Ko bo projekt zaljučen, vam z velikim veseljem pokažem nov DIY.

10 komentarjev

  1. Ta ideja se mi pa res dopade. Javi, kje boš našla pegboard-e. Izgleda kot projekt, katerega bi se lotila tudi sama!

    OdgovoriIzbriši
  2. Super primeri uporabe dile :). Tista s šlajerjem se mi še posebej dopade :).

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz jih imam tudi rada, edino ikea asker šalčke mi gredo pa rahlo na živce, ker so ravno toliko prenizke, da barvice in flomastri ne padejo lepo notri;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Super ideja, kje boš lupila ploščo?

    OdgovoriIzbriši
  5. Oo, jaz tudi sanjam o tej plošči!

    OdgovoriIzbriši
  6. v merkurju in bauhausu ziher imajo. upam, da me ne razočarajo :)

    OdgovoriIzbriši
  7. waaaa, ful huda ideja! lepo zgledajo tile peg boardi, komaj čakam da vidim tvojo izvedbo:)

    OdgovoriIzbriši
  8. katja mislim da nimajo, sem jo jaz eno leto nazaj iskala, predvsem leseno, da jo lahko tudi barvam in nisem našla. V bauhausu imajo kovinske vendar le za display prodajnih produktov, ne pa za prodajo :/ Če pa dobiš kje, pa le obvesti plis ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. ziv!

    je kdo ze odkril plosce? js delam celo raziskavo po ljubljani..merkur jih stoposto nima :) pa tud druge zaenkrat se ni bilo srece..je mcken problem ko razgradis sobo da bi jo prenovil..pol pa ni osnovnih sestavin za prenovo :D

    prosiiiiim!

    m.

    OdgovoriIzbriši
  10. Si mogoce odkrila lesene peg boarde v Sloveniji?

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.