SLIDER





TOONIA - USTVARJANJE ZGODBIC NA IPADU

 Za otroke so mobilni telefoni, tablice in računalniki v zadnjem času še bolj privlačni od sladkarij, a ne :) Risanke, videi, igrice ... z njimi se mulčki zamotijo (ali pa jih zamotijo starši), je pa pogosto tako, da dan za dnem gledajo enake vsebine, dokler jih ne poznajo na pamet. Povsem drugače so se otroške animacije, izobraževanja in ustvarjanja lotili pri Toonii in ustvarili aplikacijo Toonia - Storymaker, s katero otroci sami sestavljajo svoje zgodbice, svoje risanke in svoje igrice, se pri tem zabavajo, spodbujajo svojo domišljijo in ustvarjajo. Z aplikacijo Toonia lahko vsakič znova ustvarimo novo, drugačno in nepredvidljivo zgodbo. Kot pri stripu, recimo. Izberemo ozadje in s tem zgodbico začnemo na domačem dvorišču, na vrtu, v gozdu ali na plaži, nato določimo svoje junake in njihove prijatelje, jih oblečemo, jim narišemo nasmeh in preprosto - sestavimo zgodbo s pomočjo drsnika. Zgodbice lahko potem shranimo in si jih ogledamo znova, seveda pa lahko vsakič znova začnemo z novo dogodivščino.
  
Toonio so razvili v podjetju 3fs / ThirdFrameStudios, ki ga poznamo po nadvse uspešni aplikaciji Toshl. Prikupna grafična podoba in ilustracije so delo Nine Štajner. Aplikacijo že prevajajo tudi v slovenščino, obenem pa že ustvarjajo nove dimenzije otroške zabave - pobarvanko. Luštno, ne? Toonia Storymaker je aplikacija za Applove ipade, kupite pa jo lahko tule za 5,49 €.

1 komentar

  1. Lila je čisto nora na moj telefon, pa mi kar nekaj nastavlja ene nastavitve ... Skratka, bognedaj, da bi imela še kakšno tako aplikacijo gor:)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.