SLIDER





ALMIN ČAJ

Včeraj popoldne sem med obiskom sosednjega deska v službi na mizi odkrila tole lepo pakungo. Enostavno sem si jo morala izposoditi za en dan, jo pofotkati in pokazati širnemu svetu. Gre za pomlajevalni čaj Alme M. Karlin, ki je del linije spominkov, ki jih prodajajo v Pokrajinskem muzeju Celje (poklikajte po spletni muzejski trgovinici). V izbiri, ki jo ponujajo naše muzejske trgovine (v enem sem namreč kratek čas delala in si ogledovala plišaste igrače in spominke, narejene v tujini - ?), je Almin šopek prav osvežujoč, lep na pogled in tudi praktičen. Kartonska embalaža čaja je potiskana z Alminimi skicami in zapisi in je naravnost čudovita. Nič, jaz bom tole danes popoldne odnesla nazaj na uredništvo, sem pa spet odkrila razlog več za izlet v Celje. Tudi razstave Poti si še nisem ogledala, Alma je bila res izjemna ženska.

7 komentarjev

  1. Res kul ideja!
    Primerna za darilo. Uporaben spominek.


    www.podezju.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Potem pa obišči še krčmo Tamkoučiri v umetniški četrti na Gosposki ulici, pa bistro Muha Kuha za kosilo in si privošči še torto v najstarejši kavarni Evropa, ki je sicer prenovljena. Za kak kul pohod po mestu pa tudi uredimo zabavnega poznavalca starega mestnega jedra, ki ti v dobri uri razkaže tudi mesto po mestom. Sicer pa zna biti precej morbidno ... :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Alma Karlin me je tako prevzela, da sem podlegla njeni monografiji. zdaj pa moram imet še škatlico.

    OdgovoriIzbriši
  4. Res krasna pakunga! Z veseljem bi jo razkazovala na kaki polici.

    OdgovoriIzbriši
  5. me je presenetilo, da je slovenska! kul!

    OdgovoriIzbriši
  6. vaaav, res je srčkana embalaža:)super!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja, razstava je res vredna ogleda! Alma je bila izjemna ženska. Ko pa si v Celju predlagam še skok na Stari grad in v mestu obisk trgovine Vila Malina. Res, da je mesto razkopano, ampak v njem se še vedno najde nekaj zakladkov ;)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.