SLIDER





K TREM KOSOM PO THONETOV STOL ALI KRALJEVO LUPINO

Zgodili so se – TRIJE KOSI, namreč -  pred kakšnimi tremi leti v Daktariju, ko je Hedvig in Vanjo predstavila skupna prijateljica, ki je poznala njuno skupno ljubezen do vintage pohištva. In tako sta, Švedinja in Slovenka, združili naklonjenost odlično izdelanemu pohištvu, ki ohrani svojo kakovost in posebnost kljub polovici stoletja ali stotini novih trendov.

Pod imenom Trije kosi so zbrani kosi različnih znamk, oblikovalcev, materialov, oblik, namenov in slogov. Navdušujejo ju "mid-century" oblikovalski kosi, ki jih odlikuje privlačen, moderen in eleganten dizajn.

TAKO KOT SO ZBIRALKE PTICE, TAKO KOSE ZBIRATA HEDVIG & VANJA

Prav kombinacija novega in starega je tisto, kar jima je pri njenem delu tako všeč. Všeč so jima interierji, v katerih lahko združita oboje. "Tako je nastala tudi ideja o znamki Trije Kosi," pove Danka, ki že nekaj let živi v Sloveniji. "Da lahko združimo tri vintage kose z novim interierjem in tako ustvarimo zanimiv, oseben ambient."

Hkrati je 3 še posebno, pravljično število, beseda kosi pa v slovenščini nosi dvojen pomen. Označuje reči in črne ptice z oranžnim kljunom. Ptice pa za povrh znane kot zbirateljice vsega mogoče. Tako kot Vanja in Hedvig zbirata svoje kose, ki jih ponujata v prodajalnici.


KLASIKA, MINIMALISTIČNA IN ELEGANTNA
V njej je moč najti vse od naslanjačev, mizic, stolov pa do lestencev, luči, posod in drugih zanimivih najdb. Kje jih odkrijeta, ne izdata, nenazadnje gre za posel, a pogosto ju kdo pokliče in jima ponudi kakšno odkritje.

Izbirata klasične, minimalistične in elegantne kose, po drugi strani pa njuno zanimanje zbudijo tudi izdelki z zanimivimi detajli, neobičajnimi barvami ali materiali. Če je potrebno, poskrbita tudi za manjše prenove kosov ali popravilo luči, da spet brezhibno delujejo.


VSAK KOS JE LEP, VSE JE ODVISNO OD PROSTORA, KAMOR GA POSTAVIMO
Vsak kos, ki je šel skozi njune roke, jima je bil po svoje všeč. Pomembno se jima namreč zdi, da je bolj kot sam kos pohištva pomembno to, v kakšnem ambientu se znajde. "Kakšen kos je lahko v nekem prostoru videti grozno, medtem ko bo drugega popestril na nenavaden, čudovit način."


Večino izdelkov sicer prodata na tuje, nekaj pa jih je nove domove našlo tudi v Sloveniji. In kateri je njun sanjski kos, ki se ga ne bi branili imeti doma ali v v Treh Kosih? Hedvig pravi: "Na moji listi želja je veliko takšnih izdelkov, z veseljem bi na primer posedala na zofi Knoll 1950 ali na stolu Z_down danskega oblikovalxa Erika Magnussena." Morda pa se tudi ti klasiki kdaj znajdeta v njunem studiu. 

Trem kosom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU, izdelke pa si lahko ogledate na SPLETNI STRANI ali spletni prodajalni ETSY

Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.