SLIDER





D'OFFICE • LJUBLJANSKA PISARNA Z BOKSARSKO VREČO IN DJ PULTOM


Ko sem pred tedni na spletni strani arhitekturnega studia BAAM zasledila prenovljene delovne prostore digitalne agencije D'Agency v središču Ljubljane, sem link poslala sodelavki, ki je bila tam le nekaj dni prej. S pripisom A nisi pomislila na Pepermint? Moram vse sama izbrskat :) 

PISARNA 3.0
D'Agency je mlad, hitro rastoč kolektiv digitalnih strokovnjakov, ki je želel delovne prostore prilagoditi sodobnemu tempu in načinu dela. Takšnemu, ki ne pozna delovnika od-do in ki briše meje med službo in domom, sodelavci in družbo. Na drugi strani je še ena mlada ekipa, BAAM arhitekti, ki so svoje generacijske kolege takoj razumeli in zanje oblikovali pisarno, ki bi si jo lahko želeli tudi ustvarjalci serije Oglaševalci, če bi jo premaknili v sodoben čas. The pisarno. D'office. Ali, kot so zapisali arhitekti, pisarno 3.0.

HIBRID MED TRADICIONALNIMI IN COWORKING PISARNAMI
Na Cankarjevi je nastal pisarniški hibrid, v katerem se tradicionalne, zaprte pisarne prepletajo z odprtimi delovnimi, coworking prostori. Prostori, kjer se lahko umakneš za pomemben sestanek ali video klic, ali pa se sproščeno zlekneš na lesene bokse z laptopom v naročju in odpisuješ na mejle, naslonjen na blazine. 

KUHINJSKI OTOK, KI JE LAHKO TUDI DJ PULT
Prostoren, odprt prostor zaznamuje kuhinjski otok, ki se lahko ob after-work druženjih spremeni v DJ pult in mini disko. Seveda pa si lahko zaposleni tam pripravijo kavo, kosilo ali malico. Prostori skrivajo še cel kup zanimivosti: boksarsko vrečo za sprostitev napetosti in odmik od ekranov, lončnice, ki jih je treba sem in tja zaliti, črne piši/briši stene za pomembna in manj pomembna sporočilca, tu je še bela oziroma zen soba, v kateri se lahko zazrejo v puhasto luč Oblak oblikovalca Tilna Sepiča. Poleg tega, da se v teh pisarnah kujejo  in udejanjajo digitalne ideje, se pri D'Agency hvalijo, da naredijo najboljšo kavo v mestu. 

ZARJAVELE GRADBENE MREŽE KOT OKRAS
Ker gre za najemniške prostore, so arhitekti kar se da minimalno posegali v original in raje reciklirali. "S stropa smo odstranili mavčno kartonske plošče, a ohranili konstrukcijo, ki služi kot mreža za razvod napeljav, luči, obešanje projekcijskega platna, disko krogle, itd. S tem je mreža postala močan oblikovalski element industrijskega izgleda. Ostanke konstrukcije mavčno kartonski plošč smo uporabili za izdelavo podokenskih polic, ki skrivajo radiatorje ter napeljave za delovna mesta, zaprli pa smo jih z gradbenimi ploščami. Armaturne zarjavele mreže z napisi so podaljšek te ideje."

ARHITEKTURA: BAAM ARHITEKTI
NAROČNIK: D'AGENCY
FOTOGRAFIJA: BLAŽ JAMŠEK  

Ni komentarjev

Objava komentarja

© PEPERMINT • Theme by Maira G.