SLIDER





PRIDRUŽITE SE MAČJAKOVI DOBRODELNI AKCIJI • #DARILOZAMUCE

"Čau folk, evo mene najlepšega mačka na svetu. Ne štekam kako so me lahko prejšnji ljudje vrgli na cesto pred kranjsko knjižnico. No saj burek je bil bliz. Pa itak sem tok prjazn in kul, da sem najdu kul folk. Res so me spedenal, tako da sem sedaj kot se šika. Sam tako, da veste ničesar se ne bojim (edino sesalca in neprijaznih muc). Zelo rad splezam v naročje in ti dajem lupčke. Rad pa imam tut svoj mir. Igram se tud ful rad. Rabim kul hrano, kul človeka. A si mogoče ti pravi zame?" 

"Sem Edgar približno 4 do 8 let star muc, to so ocenili ljudje, jaz žal ne znam šteti . Znam pa odlično plezati, se igrati z mehko žogico in loviti miško na vrvici. Zelo rad imam človeško družbo, znam pa tudi pokazati, da imam dovolj in takrat se umaknem. Do kakšnih moških sem še zadržan, a se s hitro navadim. Bojim se vreščanja in vsiljivih malih otrok, kar je posledica mojega prejšnjega življenja ... Sem pripravljen, da ti podarim svoje srce."
Vigo in Edgar sta le dva muca, ki sta na svoj zavedno dom čakala in ga dočakala v MESTNEM MAČJAKU. S takšnimi opisi iščejo pot do src novih mačjih posvojiteljev mačji prostovoljci. O Mačjaku, takrat še pogumni ideji njegove gonilne sile Maše ste že lahko brali na Pepermintu. Niste? Potem je čas za kratko obnovo. 

Maša skupaj s tesno povezano ekipo prostovoljcev v Kranju in okolici skrbi za prostoživeče mačke. Te ne le hranijo, temveč jih pozorno opazujejo, spoznavajo njihove navade, osebnosti, pa tudi morebitne bolezni in hibe. Naredijo vse, da jim zagotovijo veterinarsko pomoč, če je ta potrebna, njihov glavni cilj pa je mačkonom, ki so na to pripravljeni, poiskati stalen dom.
Ker pa prostovoljci sami ne morejo ponuditi prehodnega doma vsem mačkonom, so v starem jedru Kranja našli prostor, ki pa je bil potreben prenove in preureditve. Prostor, kjer bi lahko začasno živele muce, baza za vse prostovoljce in tudi prostor druženja, galerijski/razstavni/prodajni prostor, prizorišče delavnic in podobno. In Mačjak zdaj živi kot prav poseben prostor s konceptom! 

Najdete ga na Tomšičevi ulici, nasproti Layerjeve hiše. Lepo je tam, obiskala sem ga v začetku jeseni, da poklepetam z Mašo. Pa nisem spoznala le nje, temveč tudi Brito, Primoža in Mino. Vsi trije muci so medtem že dobili svoje domove, med mojim obiskom pa se igrali na lesenih policah, dremuckali (zdaj vem, zakaj se temu tako reče:) v okenski lini in se nastavljali pogledom sprehajalcev. 
KAKO LAHKO POMAGATE MUCAM IN MESTNEMU MAČJAKU
♥ Z SMS donacijo // Uporabniki omrežja A1 lahko na številko 1919 pošljete sporočilo s ključno besedo MACJAK1 in s tem Mačjaku donirate en evro, s ključno besedo MACJAK5 pa donirate pet evrov. Prispevki so namenjeni nakupu kakovostne mačje hrane in morebitnim stroškom veterinarske oskrbe.

♥ Z nakupom // Z nakupom katerega od izdelkov, ki so jih domači in tuji ustvarjalci pripravili za Mačjak, nekateri krasijo tudi tokratno objavo, lahko delček prispevate za muce in mačkone. V ta namen so nastale že nogavičke, printi, torbe, emajlirani lončki ... Za dober namen so ustvarjali tudi Mina Ivančič, Pirate Piška, Ana Maraž, Zala Kalan, Jordan Marzuki in Štrikula. Za nakup in dodatne informacije kontaktirajte Mestni mačjak.

 #DARILOZAMUCE // Morda ste lani in letos na družbenih omrežjih zasledili dražbo čudovitih izdelkov, ki so jih za pomoč Mestnemu mačjaku namenili slovenski ustvarjalci, kupci pa z dobrodušnimi prispevki razveselili mačkone. 

Za predpraznični čas pa ima Maša v mislih novo akcijo #DARILOZAMUCE, ki pa se bo tokrat odvila na Instagramu. Spet bo namenjena pomoči mucam Mestnega mačjaka, zasovana pa bo tako, da bodo sodelujoči oblikovalci izdelek ponudili na svojem Instagram profilu in ga označili s hashtagom  #darilozamuce. S tem bodo pokazali, da bodo delež ali celoten znesek od prodaje tega izdelka namenili Mačjaku. Tako se bo sprožila nekakšna verižna reakcija in povezala živaloljubce, hkrati pa oblikovalcem ponudila možnost, da jih spozna še več ljudi. Vsi sodelujoči pa bodo predstavljeni na posebni podstrani na Pepermintu. 

Akcija bo zaživela v začetku decembra, ravno v pravem času za nakup božičnih in novoletnih daril. Če tudi vi ustvarjate in bi želeli sodelovati, vabljeni, da se oglasite Maši na Instagramu ali ji pišete na  strikula.info@gmail.com 

MESTNI MAČJAK
TOMŠIČEVA ULICA 15
KRANJ
VSAK DAN / 10: 00 - 13:00, 16:00 -19:00 
. . . . . . . . . . . . . . . . . 

Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.