SLIDER





LETO NA STENI • KOLEDARJI SLOVENSKIH USTVARJALCEV


Koledar z letnico 2017 (pre)hitro črta decembrske dneve in endvatri bo tu čisto sveže leto. Z njim pa bo na steni prostor za nov koledar. Po tem, ko so naše stene kar nekaj časa samevale, se v zadnjem obdobju tudi stenski koledarji vračajo v velikem slogu, lepši kot kdajkoli prej. Oblikovani so tako, da delujejo kot dekorativni element, nekateri med njimi pa so ustvarjeni za recikliranje: ko je meseca konec, številčni del odrežemo, podoba pa ostane kot okras na steni ali v okvirju. 

Tule je torej izbor finih koledarjev, ki so jih za 2018 pripravili slovenski ustvarjalci. Katerega bi obesili na svojo steno?

 ZA SLADKO LETO


Sveže in sladko, a je lahko leto takšno? Jaz bi si kar želela, da je. Takšen pa je tudi pastelna čarovnija, koledar mlade oblikovalke Tare Drev, ki pravi, da je vsako leto, vsak dan - dar. A ni simpatičen? Izbirate lahko med formatoma A3 (14,50 evra) in A4 (11,50 evra).

 ZA MINIMALISTIČNO LETO


Zgodbo o Klun koledarju sem na Pepermintu že zapisala. In letos se ta, po Instagramu sodeč, priljubljeni koledar spet vrača. Dvanajst papirnatih pol je polovično zapolnjenih s številkami in dnevi, polovičko pa prekrivajo črno-beli Anini vzorčki. Vedno najprej pogledam moj mesec, marec, tega v 2018 krasijo same lepe cvetke. Cena? 18 evrov.

ZA BARVITO LETO


Zulu Zion koledar je prav tak, kot bi ga od te najbolj vibrirajoče slovenske znamke pričakovali. Poln živih barv, nepričakovanih vzorcev in pozitivnih misli. Za vsak mesec in vsak dam posebej. In ko je meseca konec? Misli izrežite, da bodo z vami celo leto. Nad svojo delovno mizo lahko Zulu koledar postavite za 12 evrov.

ZA PRAVLJIČNO LETO

Tako dolgo je čepela objava v osnutkih, da je Nina Štajner vmes že zaprla trgovinico. Brez skrbi, samo za letos. A tale koledar, ki je poln njenih pravljičnih, nežnih in prelepih ilustracij, enostavno sodi v ta izbor. Kar predstavljam si ga na steni kakšne otroške sobe, šolskega razreda, knižnice, učiteljske zbornice/ kabineta (a ni to lepa ideja za darilo?) ali pa romantičnega stanovanja. Skratka, kanček pravljičnosti za vsak dan v letu.

 ZA SLASTNO LETO

Če bomo zvesto sledili koledarju, ki sta ga pripravila Jernej in Maja iz Jernej Kitchen, se bomo februarja mastili s pustnimi krofi, junija sladkali z osvežilno sirovo torto z borovnicami, novembra pa jedli slastne quiche. Koledar za vse kuharske navdušence najdete tule, stane 16 evrov in 90 centov.

 ZA ZGODB POLNO LETO

To je le ena od dvanajstih ilustracij, ki krasijo koledar Numokk, znamke, ki jo ustvarjata Lea Zupančič in Zala Kalan. En hiter pregled si lahko ogledate tule, koledar, ki bo ljub spremljevalec številnim ljubiteljem domače ilustracije, pa lahko najdete v Gudu ali pri oblikovalkah. Stane 32 evrov. 

Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.