SLIDER





MIZICA, POSPRAVI SE • SODOBNA IN PRAKTIČNA MIZA SLOVENSKE OBLIKOVALKE


A ne bi bilo fino imeti mizo, ki bi bila vaša zavetnica med delom ali učenjem v zavetju doma: sodobnega videza in čistih linij, lepa, prostorna, s predalom za vse drobnarije ... Ko bi bil čas za odmor, kosilo ali kavo, ali pa bi se vaš delovnik zaključil, pa bi preprosto zaprli pokrov in z njim vse delovne skrbi. Takole. Ha!
PRAKTIČNA IN LEPA
Podobna ideja je oblikovalko Majo Repotočnik privedla do tega, da je zasnovala mizo Homework, s katero je navdušila tudi na lanskem sejmu Ambient in zanjo prejela kar dve pohvali: nagrado Top ideje in posebno omembo med TOP5. 

"Kot prebivalka manjšega stanovanja sem se soočala z dilemo, kako združiti dom z delom. V prostoru, kjer bivam, se tudi družim, prehranjujem in tudi delam od doma ter ustvarjam," pripoveduje oblikovalka. Osrednji bivalni prostor v stanovanju tako prevzema številne vloge, od prostora za druženje, jedilnice in delovnega kotička. 
MIZICA, POSPRAVI SE!
Ker pa delo s seboj pogosto prinese tudi nered, zmešnjavo kablov, papirjev in drugih pripomočkov, je Maja želela ustvariti mizo, ki bi bila vedno pospravljena. Takšno, ki bi omogočala nemoteno delo, ki pa ga lahko - če te preseneti obisk ali pa si le zaželiš pavze - v trenutku skriješ in pozneje nadaljuješ, kjer si ostal. 

In tako je nastala miza HOMEWORK, ki povezuje dom in delo, home + work, delovni prostor z domom. Njena posebnost in hkrati odlika je dvižna delovna ploskev, pod katero se skriva dodatna delovna površina in ki omogoča hitro transformacijo delovne mize v jedilno mizo ali mizo za druženje. Miza ima še dva shranjevalna kotička - prostoren predal in dvižen predelek na desni, kjer so lično urejeni in speljani vsi kabli - od računalniškega, lučke, polnilni kabli in saj veste, vse te drobnarije, ki so nam največkrat kar v napoto.

Dvižni pokrov lahko uporabimo kot stenčas - se še spomnite te zelo OŠ besede? Nanj lahko prilepimo post-it listke, to-do sezname, urnike ali pa kakšen lep fotospominček ali misel za motivacijo. 

Čeprav je končni izdelek na pogled preprost, pa oblikovalka pravi, da običajno na videz preprosta rešitev terja veliko več premisleka, optimizacije detajlov, testiranja in iskanja poenostavitev. Prototip so izdelali v lokalni mizarski delavnici; miza je izdelana iz vezane brezove plošče, noge pa stružene iz bukovega lesa. 

Maja pravi, da se je prisotnost na sejmu izkazala za odličen način za preverjanje koncepta izdelka, saj je bila ves čas v stiku z obiskovalci, z nekaterimi pa tudi brainstormala o idejah in možnostih uporabe mizice, ki je tako dobila nove in nove vloge: mizica za ličenje, slikarska miza ... Odzivi s sejma so bili tudi priložnost, da prototip še izboljša, tako da je končni produkt zdaj zares dodelan.

Kaj menite, bi tudi vam prav takšna miza?


Majo Repotočnik in njeno delo lahko spremljate tudi na
FB  • IG  • Etsy 


2 komentarja

  1. Ja, točno takšno rabim. Kakšna pa je cena?

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljeni, lahko mi pišete na maja.repotocnik@gmail.com za cene in podrobnosti;)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.