SLIDER





DIY: fabric tape

tole sem videla pri ez, ona pri mayi, ta pa pri kathrin. saj veste, kako vedno jamram zaradi papirnatih selotejpkov, a ne? in seveda sem se v hipu odločila, da si selotejpke iz blaga naredim tudi jaz.

P R I P O M O Č K I
peki papir + mekol + škarje + krep papirni lepilni trak + trakovi blaga

L E T ' S   D O   I T
lepilni trak nalepimo na peki papir. lepilni trak naj bo matiran, nikakor ne ta svetleči, saj se le tako lepilo in posledično blago sprime z njim. peki papir nadomešča spodnjo plast, ki jo bomo ob uporabi sproti lepili stran (kot recimo pri nalepkah).
na trak nanesemo lepilo. na mekolu sicer nič ne piše, da lepi tudi blago, ampak preverjeno ga. če ne pretiravamo s količino, lepilo tudi ne bo pronicalo skozi površino blaga. mekol je zakon!
nalepimo plast blaga. ker je večina blaga raztegljiva, vam odsvetujem pretirano napenjanje traku v želji, da bi ga čim lepše poravnali. ko se bo lepilo posušilo, se bo blago namreč skrčilo, selotejp pa nagubal, tega pa seveda nočemo. spljoh! vseeno pa z dlanjo iztisnemo morebitne zračne mehurčke med blagom in lepilnim trakom.
nalepimo še drug, tretji, četrti... trak blaga. najbolj lep je tak z gostim vzorčkom, da potem vsak odrezan košček pride do izraza. pa tudi barve seveda naredijo svoje.
evo jih, skoraj vsi moji trakovi med sušenjem. doma imam eno veliko škatlo vseh sort retro blaga in če sem do sedaj šparala tisti oldskul brezrokavniček in kiklco, sem za ta projekt brez milosti zarezala tudi v njiju, ha!

ko se trakovi posušijo, jih lepo naravnost obrežemo in previdno zavijemo v rolco. konce prilepimo z rjavim selotejpkom. takole, a niso luštni?

U P O R A B A
a zakaj bi jih sploh potrebovali, vas zanima? hja, recimo za zavijanje darilc, lepšanje paketkov, pisemskih ovojnic, lepljenje fotografij na zid/inspiration board...
seveda lahko izrežemo tudi kakšne druge oblike, ne le preproste trakce. moja prva izbira je seveda srčk. ;)
pa še ena gasilska. ;)
no, dve.
ah, možnosti uporabe so neskončne. zelo luškan, preprost in endvatri projekt! upam, da bom koga navdušila, da se ga loti še sam.

16 komentarjev

  1. Vau, ful fajn :)

    Sicer ne vem, če mi bo uspelo, ker nisem mojster packarije, ampak bom poskusila čim pridem do blaga :)

    P.s.: Kje pa se kupi ta krep lepilni trak?

    OdgovoriIzbriši
  2. Nihljaj, po moje da v vsaki trgovini z gradbenim materialom ali pa kar v müllerju, kjer sem ga uočila jaz. važno samo, da ni povoskan, ta je tak papirnat pač na eni strani, na drugi pa lepljiv. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. tole je pa super! kaj pa tisti obojestranski lepilni trak? da ne bi bilo treba z lepilom packat. čeprav je tudi v tem en užitek :)

    OdgovoriIzbriši
  4. funchi, tudi na to opcijo sem pomislila, ko sem razmišljala, da bi namesto blaga uporabila kar zavijani papir. :) samo je ta obojestranski veliko dražji pa še manj ga je, ker je nekako debelejši. pa samo ozkega sem našla.

    OdgovoriIzbriši
  5. izjemna ideja!
    hvala katja! čudovito!

    OdgovoriIzbriši
  6. zelo všečno, mogoče pa celo poskusim :)

    OdgovoriIzbriši
  7. poskusim in dam na ogled .-) ne bo treba več kupovati dragih okrasnih lepilnih trakov.

    OdgovoriIzbriši
  8. tole je pa res kjut. tudi meni se valja po škatli en kup starih, manjših kosov blaga. mislim, da so našli svoj namen :)

    OdgovoriIzbriši
  9. o kul! jst sem tudi našla to na netu, pa shranla med zavihke. in zdej si se ti tega lotila, lepo, daješ mi zagon ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. Hehe, jaz sem tudi to prejšnji teden nekje videla, mogoče na Craftu, pa mati mi je dala ta vikend eno vrečo flikc od blaga iz nekje začetek do sredina '80.

    OdgovoriIzbriši
  11. zlo všeč, bomo probal...(;
    (mene je še prešinal, da lahko na mesto blaga je tut kak servetk..a bi se trgal,hm)

    OdgovoriIzbriši
  12. Najs prođekt, ampak jaz sem lenaaaa.

    OdgovoriIzbriši
  13. Joj, kak fino! Je treba dat zvezdico na tole objavo (:

    Mir in ljubezen!

    OdgovoriIzbriši
  14. @minivanilli: včeraj sem probala s servetko. gre, super pride sam bel lepilni trak moraš met, ker se skoz vse vidi.

    OdgovoriIzbriši
  15. tole je pa en velik plus, hvala ti :)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.