SLIDER





v i n i l k e #1

naš oči je bil v mladih letih DJ. doma imamo kar nekaj malih in velikih plošč. včasih sem imela v sobi gramofon (dokler se ni pokvaril) in največkrat sem poslušala abbo in oprosti mi katrin. nekaj let nazaj je bila v MGLC raztava ovitkov gramofonskih plošč in lani sem napisala seminar paper z naslovom družbenokritična dimenzija oblikovanja na primeru CD ovitkov in v ta namen prebrala zbornik, ki je ob tej razstavi izšel. artcoustic - zgodbe z ovitkov gramofonskih plošč. fino branje.

in vse to so miselne povezave, ki jih imam z vinilkami. včeraj sem jih odbrala en kup. nekatere so najbrž kultne, nekatere so hecne, nekatere pa prav navdušujoče oblikovane. fotk sem naredila miljaužnt, zato sem se odločila, da naredim eno serijo za čez teden. če koga vinilke in oblikovanje ovitkov ne zanima, mi je zelo žal, oziroma mi ni - prav nič. odklikajte pač kam drugam. :)
{jezuskristus, jagger v videu, vse od stajlinga do frizure in vsega pač, smeh.}

5 komentarjev

  1. Ja blazno kul, a ne. Mene takoj kupiš z retro stvarmi! :) Moja želja (poleg polaroidnega fotiča) je tudi gramofon. In zdaj sem se spomnil Egona iz Sladkin sanj ... :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi jaz sem v otroštvu poslušala Oprosti mi Katrin na gramofonu, in pa Boney M, Abbo smo imeli na kaseti in smo poslušali v autu

    @Ekoas imam dva polaroidna fotiča, enega totalno vintage, če te resno zanima

    OdgovoriIzbriši
  3. Če pa to ni naključje... ravno včeraj sem postala lastnica svoje prve vinilke :D Zdaj čakam samo še na gramofon :P

    OdgovoriIzbriši
  4. jaaa, vinilke! moja mladost. mislim, da smo imeli doma Ivico Šerfezija in Ljupko Dimitrovsko in kakšnega Miša Kovača verjetno. Joj, saj res, Boney M :) V gimnazjii sem hodila v Gorico in denar, ki sem ga dobila za kavbojke, v Old Swanu zapravila za kakšno Patti Smith ali Siouxsie and the Banshees. Uboga mama je morala za povrh potem to še poslušat :)
    Moji regali z vinilkami so se mi vedno zdeli taka dragocenost.

    OdgovoriIzbriši
  5. Vinilke ponovno vrtim odkar sem dobila v dar gramofon iz 8oih /nov/ in zbirka je obsežna. Tisto skoraj neslišno škripanje je neprecenljivo!

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.