SLIDER





ljubljana je ljubljena. dom pa še bolj.

še en lep dan je bil za mano včeraj, ko sem zaspala z leptopom v naročju (in moram zato danes spet pogledat, kaj je ušpičil castle). zjutraj na djob v eno knjigarnico, popoldne posedat na retro zice pred drugo. tisti konec ljubljane od nuka dol proti bregu postaja eden meni ljubših. v kavarni lp piješ kavo in grizljaš sirček, medtem ko mimo vozijo bicikli in opazuješ pisane pikice ljudi na vrhu grajskega stolpa, se meniš o koncertih, ki prihajajo in podobnih pomembnih malenkostih, pa dneva takrat niti ni še konec.
kot sem že tolikokrat povedala, ljubljano imam rada. tudi zato, ker vem, da sem doma v čisto drugem svetu, med drevesi in hribi in ovinkastimi klanci, grčavimi jablanami in rdečim šipkom. še malo, pa bom tam. spet bom šla na moj gobarski pohod (tokrat s košaro), pogledat mamo in ata (firbcat v atov čebeljnak), morda zložila kakšno skladovnico drv in kaj finega pojedla.

7 komentarjev

  1. lepo poročilo. mesto dobi popoldne prav poseben čar.
    čudovita slika Galerije. Bi kar stal in bulil :)

    OdgovoriIzbriši
  2. wau punca super fotkice, vidim da ti arčibald dobro služi :)Tudi jaz obožujem ljubljano...in isti konec mesta je tudi meni vedno bolj pri srcu. :) se kdaj srečava v lp-ju ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Bletrina je zakon in njihovi zaposleni sploh;)(žur zagotovljen)

    OdgovoriIzbriši
  4. In komaj čakam, da odprejo (a so jo že?) Urbančevo hišo. Pa ne zaradi krpic (ker ne verjamem, da bodo imeli Marni pa Etro), ampak, da me zasslepi njen poglancan sjaj:)

    OdgovoriIzbriši
  5. lp je strašno všečen. me prav zanima, kako bodo rešili prihajajoč mraz ob zunanjih mizicah.

    in domov hodim gledat čebele tut js:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Na tvoji fotografiji novi Emporium izgleda, kot da je že odprt. :)
    Čudovito.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.