SLIDER





DANICA I RUŽA

Dekletoma je pravzaprav ime Dijana in Neža, ko pa sta začeli s šivanjem in vezenjem malih torbičk, sta si nadeli ime, sestavljeno iz imen modelov njunih šivalnih strojev. DANICA I RUŽA. Mini tašnce sem uočila že na prvem letošnjem umetniškem sejmu v Parku Tabor, ampak je takrat na njih premočno sijalo sonce, pa še pihalo je, ampak tokrat je bilo vse prav fino za naš fotošuting. Mislim ... A niso dobre? Punci sta v soboto ravno vezli novo - lisičko in zabavno je, kako se izmenjujeta pri delu. Medtem ko brkljate med njunimi torbicami, lahko spijete še kozarček domačega bezgovega soka ali se zagledate v katerega od zvezkov, ki jih izdeluje Dijana. Pravi, da brez njih ne more (in se mi zdi, da nas je takih še več). Ne bo pa ostalo le pri vezeninah in zvezkih, saj so v planu že novi zanimivi izdelki. Pa še to, če bi raje imeli vezenino z vam ljubim motivom, vam Danica i Ruža radi izpolnita željo.

12 komentarjev

  1. Zelo so lepe in simpatične. Sploh mi je pa všeč, ker je 100% ročno delo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelo luštni izdelki....všeč so mi zanimivi motivi...filodendron in badminton žogica :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Haha, jaz pa sem videla steklenice na mizi in sem mislila, da prodajata vino! :) Pa sem še hotla pogledat, kaj se dogaja tam, ne vem kaj me je zamotilo... Bom pa drugič,ker zgleda zanimivo.

    Danica, Ruža, Višnja,... S sošolkami na faksu smo se vedno smejale, ko smo se pogovarjale kaj o naših starih šivalnih strojih. Današnja Elna, Pfaff, Singer itd. se ne sliši niti pol tako dobro ;))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nonono. Singer je Mati Kraljica vseh mašinkic ....moja stara mama je meni mojo prvo šoping bag (pri sladkih 5ih) uresničila na Singeric, nožni pogon, prekrasen dišeč les. Ružica je prišla za časa moje mame Ruže, in opravila svojo revolucijo v 70ih;) in seveda pomagala pri ursničevanju mojih navdihov za sobotne outfiote devedestih ... poguglajte Princa, Sade, L. Stansfield and Co. :DD

      Izbriši
    2. Hehe, ne bom oporekala, vse zgoraj naštete so dobre mašine, ampak mene zabavajo ta osebna imena ;) "Noč bom preživela z Ružo, Danica mi nagaja, Višnjo bo treba podmazat" se ne da nadomestiti z drugimi imeni strojev :)

      Drugače pa se popolnoma strinjam, da imajo stari šivalni stroji svoj čar in so zelo kvalitetno izdelani. Zato pa grejo iz roda v rod in s(m)o jih mlajše generacije tako vesele... Princa, Sade in ostalih ne bom googlala, jih poznam in poslušam, bi si pa ravno zato z največjim veseljem ogledala te tvoje/vaše outfite! :))

      Izbriši
  4. Super luštno! Všeč so mi neobičajni motovi :).

    OdgovoriIzbriši
  5. Iiiiiiiii, D&R, a.k.a. D&J sta zakon. Zaenkrat sem njune torbice vidla samo na ekranu, komaičakam spletno trgovino ali ogled v živo.

    OdgovoriIzbriši
  6. tele vezene biserčke sem zaenkrat ugledala le na spletu in so tumač! moram upleniti eno, dve....
    bravo na kvadrat!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. O, krasne male torbice! In super fotke (na Pepermintu in na njuni spletni strani)! Tjaša.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.