SLIDER

ANA JELINIČ • USTVARJA ZA ŽENSKO, KI LJUBI DIZAJN ZA VSAK DANModna oblikovalka Ana Jelinič je na spomladanskem tednu mode predstavila kolekcijo za letošnji jesen in zimo. Pred sezono je linijo, ki jo je poimenovala 798 Hz, predstavila še s setom fotografij Dušana Smolnikarja. 

ZGODBA O PLAŠČU BREZČASNOSTI
"Kolekcija govori o dekletu, ki sanja o mističnih doživetjih brezčasnosti. Pripoveduje zgodbo o nastanku oklepa, plašča brezčasnosti, ki je trden in prijeten. Povezuje zgodovino oklepa, ki je ščitil bojevnika pred izgubo in propadom ter današnjim svetom, ki nas želi ukrotiti in zarisati našo usodo," o liniji 798 Hz pove njena snovalka. 

Zgodbi sledijo tudi barve, ki jih je uporabila v kolekciji. "So nasprotja, s katerimi sem še poudarila šibkost dekleta in na drugi strani moč sveta." Krila, hlače, puloverji, puliji, jakne in plašči so v pastelno roza, petrolej zeleni, sivi, črni in bež. 

IGRA TEKSTUR IN RAZLIČNIH MATERIALOV
Oblikovalka zelo rada uporablja naravne materiale, se poigrava s teksturami in različnimi kombinacijami materialov. Pregibi, razporki, trakovi, pentlje, dolgi in nagubani rokavi, kombiniranje prosojnih in kompaktnih materialov ... vsi ti detajli ustvarjajo zanimivo kolekcijo s kosi, ki jih lahko kombiniramo med seboj ali z obstoječimi v naši garderobi.
ANINA MUZA = ELEGANTNA, PONOSNA,  MALCE SRAMEŽLJIVA
Ko ustvarja oblačila, pravi Ana, si vedno predstavlja "elegantno žensko, ponosno, a nekoliko sramežljivo, ki zaradi detajlov izstopa. Žensko, ki ljubi dizajn za vsak dan."
Modna oblikovalka, tudi članica kolektiva Young@SQUAT, v Novem Mestu vodi Studio Ana, prodajalno in atelje, kjer so prostor poleg njenih našli tudi številni izdelki domačih ustvarjalcev. 

Ani in njenemu delu lahko sledite tudi na: 

Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.