SLIDER

WEIRD YOUTH • ZA DRUGAČNE, QUIRKY PUNCE


Anja Kohek je mlada oblikovalka, ki v svoji koprski delavnici tiska ilustracije na torbe, majčke, nahrbtnike in papir. In ko odtisne še logo in ime znamke, se to prebere WEIRD YOUTH. "Znamka je nastala kot odgovor na občutno pomanjkanje modnih dodatkov in oblačil za punce, ki so malo drugačne, 'quirky', in iščejo izbrane kose iz nekomercialne prodaje, ki jih najbolje reprezentirajo."

PO 100 DNEH PRIPRAVLJENA NA LASTNO ZNAMKO
Vse se je pravzaprav začelo z lanskoletnim projektom 100 days 50 logos, ko je v stotih dneh ustvarila 50 logotipov/ilustracij. Za zabavo, predvsem pa za spremljanje lastnega napredka. "Ta projekt mi je prinesel potrebno kilometrino in samozavest, da svoja sporočila ponudim v obliki tiskanih produktov," razloži Anja, ki je po poklicu oblikovalka, predvsem pa je strastna ilustratorka. 

NAJPREJ PAPIR + SVINČNIK, NATO RAČUNALNIK
Pravi, da pri vsakdanjem delu oblikovne naloge rešuje s pomočjo ilustracije, zato vsem računalniškim programom navkljub, vsaka njena ilustracija najprej nastane s svinčnikom in na papirju, šele nato jo digitalizira. "Verjamem, da do dizajnu prinese veliko mero originalnosti in občutka.""RADA IMAM MOČNA SPOROČILA"
O navdihu oblikovalka pravi: "Inspiracija za moje motive izhaja izključno iz tega, kar mi je všeč. Rada imam močna sporočila in motive, s katerimi se lahko poistovetim oziroma s katerimi lahko poistovetim mojo znamko. Pogosto se zgodi, da motiv ali osebnost ni obsežno znana vsakemu, je pa zato toliko močnejša v tisti subkulturi, ki motiv pozna. Tam se ljudje nato na podoben način poistovetijo in z nošenjem mojih bagov hitro najdejo sorodno misleče, ki ta motiv prepoznajo."

ARYA STARK, FRIDA KAHLO ALI MIA WALLACE PO ANJINO
Začela je s totkami, preprostimi platnenimi torbami, na katere je odtisnila svoje motive. Med njimi med drugim najdemo Frido Kahlo, Billa Murraya, Mio Wallace in Aryo Stark ter Khaleesi iz Igre prestolov.  Po odličnem odzivu prvih kupcev je opremo za tisk nadgradila, nabor izdelkov pa širi na T-shirte, puloverje, denarnice in kape. Tale motiv je pa itak najlepši!

S POMOČJO INSTAGRAMA ŠIRI SVOJO MREŽO KUPCEV
Njeno glavno orodje za promocijo znamke je za zdaj Instagram. "Zdi se mi, da omogoča, da dosežem ravno tiste ljudi, za katere ustvarjam, in ti to s ponosom tudi pokažejo," meni mlada oblikovalka, ki je do zdaj največ izdelkov prodala v Sloveniji, navdušenci nad njenimi izdelki pa se sprehajajo tudi po Kanadi, ZDA, Avstraliji, Italiji, Danski in Angliji.

WEIRD YOUTH NAJDETE NA:

Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.