SLIDER





knjigo sodim (tudi) po platnicah.

jaz sem en tak velik estet. ne bom rekla, da je moj vid kaj posebno oster, zagotovo pa se zaostri, fokusira in zazumira, ko vidim kaj lepega. zanimivega. drugačnega. in odkar si ogledujem reči še z mislijo na pepermint, imam nekje v telesu skrit še tak visokofrekvenčni alarm, ki me dodatno opozori na tak objekt. in potem vlečem in žepa mobitel, da si zapišem eno zabeležko, ali moleksina, da kaj načečkam. da ne pozabim.
škoda, ker si v knjigarni nisem ogledala, kdo je oblikoval tele knjižne ovitke. so mi pa nadvse všeč. obljubim, da grem jutri še enkrat mimo in pogledam kolofon na zavihku. naslovi so iz zbirke žepna beletrina študentske založbe, vsaka knjiga pa stane pičle 3€. in škoda za tako majhno resolucijo fotk. in ne, to ni sponzorirana objava. :)

7 komentarjev

  1. Rada imam naslovnice založb Eno http://www.eno.si/ in vštric z njimi Sanje. Poznate blog "njihove" oblikovalke Sanje Janše http://sanja-jansa.blogspot.com/, eden močnih razlogov, da so mi Sanje všeč (pa tudi zanimivo spletno stran imajo).

    In vsekakor padam (močno, močno ) na naslovnice:-D

    OdgovoriIzbriši
  2. ja, Sanjo imam pa že nekaj časa na seznamu, da jo pošpikam za kakšen intervju. ;) Matilda, zdej si me zeznla, ne bo nič surprise efekta. :P

    se spomnim, ko sem brala zgodbe ob kuhinjski mizi (založba eno), da sem jo izbrala ravno zaradi platnic, hih.

    knjige, knjige, knjige. tako močno že pogrešam b r a n j e, da kar boli. {slikanice izvzete:}

    OdgovoriIzbriši
  3. v moji kopiji Območje nelagodja piše Oblikovanje: Andreja Brulc, na temo soditi knjige po platnicah, pa si preberite tale zanimiv članek, ki trdi ravno nasprotno

    http://www.guardian.co.uk/artanddesign/2010/may/09/judge-book-by-cover


    P.S. Območje nelagodja je zanimiva, rahlo pretenciozna knjiga, moja kolegica jo je ocenila takole " izpraznjenost, onanija in samovšečnost dolgoveznega pisanja ameriškega moškega intelektualca"

    sicer pa precej površen prevod in zelo slabo lektoriranje, cel kup napak, kar mene kot bralko nervira

    amapak naslovnica je pa zanimiva ;-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Res je - oblikovalka je Andreja Brulc (vsaj tako trdijo zapisi v mojih primerkih knjig). :)

    @F: Hmm, zanimivo, sicer še nisem prebrala vseh knjig, ampak sem opazila, da so očitno sodelovali različni lektorji, me prav zanima, če je razlika v kvaliteti prevodov, lekture. In smo zopet pri stari dobri misli: malo denarja, malo muzike. Čeprav so mi všeč tovrstne "akcije".

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni so tudi všeč, naslovnice in tovrstne akcije. Območje nelagodja pa me še čaka. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. V torek bo gospod michal viewegh v koprskem domu knjige in torej lahko kupite knjigo za 3 evre + avtogram:) Isti roman z "poceni" naslovnico in nižjo ceno se prodaja slabše ko kvalitetno oblikovana z znatno višjo ceno. preverjeno.

    OdgovoriIzbriši
  7. Viš, viš, tudi jaz sem zelo estetski človek. In ljubim knjige, poleg vsebine mi je pomemben tudi vonj in izgled knjige. Tako ene knjige nisem kupila, čeprav mi je bila po vsebini strašno všeč, dokler...... dokler niso izdali nove, lepše! Za drug naslov (Zlo) še čakam, da bo nova, lepša izdaja. Zaenkrat neuspešno.... :(

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.