SLIDER





KAM NA KAVO? LOLITA

Dobrodošli v novi rubriki Kam na kavo? Njen namen je narediti en tak mini zemljevid slaščičarn in kavarn, bistrojev in prodajaln, pivnic in čajnic ... no, morda ne pivnic, ampak, saj se razumemo, a ne? Vsi imamo svoje priljubljene kotičke, ki so pogosto prva in nesporna izbira, ko se s prijatelji dogovarjamo za zmenek, ob kakšni novi lokaciji pa že preračunavamo, kako daleč je ta lokal, a bo gužva, a imajo to pa to pivo in kakšna je kava ... skratka, držimo se svojih gnezdec. Kdaj pa kdaj pa nas za vogalom čaka novo :) Zemljevid začenjam risati z LOLITO
Slaščičarna Lolita je svoj prostor našla v središču Ljubljane, v Filipovem dvorcu, kjer je pred mnogimi leti že bila Mayrjeva kavarna (in, zanimivo, biljardnica). Lolitina želja je obuditi čase kavarniškega vzdušja in glede na to, da je skoraj vedno polna do zadnjega kotička, ji to tudi uspeva. Tokrat sem se v Lolito odpravila sredi tedna, zgodaj zjutraj. Vanjo sem zvabila Nino in ko sem čakala nanjo, sem se v miru odločila, kje bo najboljši sedež za moj plan - fotkanje!  Prva odlika Lolite je zagotovo ambient. Zamislili so si ga Trije arhitekti, koncept kavarne pa je nastal v sodelovanju lastnika in Unique Hospitality Concepts. Pri opremi izstopajo predvsem izdelki Nike Zupanc, svetlobno postavitev pa so načrtovali pri svetilih Strle
Ponudba? Ah, vse, kar si srce poželi. Midve sva spili kavo in pojedli vsaka svojo tortico. Jaz, ki jem itak vse, kar je sladkega, se vedno težko odločim, zato sem tortico izbrala zaradi krasne barve. Sladice v Loliti lahko vzamete tudi domov, izbirate pa lahko tudi med že pripravljenimi paketki piškotov in drugega peciva. Posedati ob oknu v zgodnjem dopoldnevu je najbrž največja sladkost te slaščičarne. Nikakor pa si ne predstavljam, da bi vanjo za vsako silo rinila v gneči in čakala na prosto mizo. In še za konec ...
*objava ni naročena, plačana ali kako drugače sponzorirana

11 komentarjev

  1. Zelo lepe fotografije, še lepše kot na uradni strani :-) V Loliti mi je všeč, tako kot praviš, ob dopoldnevih, drugače je prehrupno. Je pa ambient res čudovit, postrežba pa kakor kdaj.

    OdgovoriIzbriši
  2. Men je Lolita tud eden iz med najljubših kotičkov, fino je ker je tako popolna celota dobre ponudbe, carskega ambienta in še bolj carske notranje opreme. :) xx

    OdgovoriIzbriši
  3. Enako! Jaz zavijem v Lolito na kavico, kadar le imam čas:)

    OdgovoriIzbriši
  4. če so "pametni" ti bodo odkupili fotke (Kavali gropu nima srečne roke s spletnimi prezentacijimi)
    lolito vzamem kot ambient, lokacijo in osnovni protor (ta je tako idealne, da boli), ne vzamemsteklenih stenskih inštalacij, ki (mi) izničijo cukrno bouduarsko osnovo, na smrt sem zatrapana v njihov strop, definitivno ne vzamem ničesar (več) kar je v stekleni mizi (če je zadeva kakšen dan stara tako tudi izgleda in male pitice si ne želim masakrirat z vilico).
    Še zmeraj grem vsakič vsaj za pol ure posedet, tako kot včeraj na kozarec prošeka in bilo bi fino, da v tazdnji črni češnji na desni namestijo žarnico, ki ne bo kukala iz objekta poželenja. Jah, taka pač sem.

    Absolutno se veselim tvojega vodiča.

    OdgovoriIzbriši
  5. Jaz sem v Loliti vedno, ko pridem v LJ...ker je narejena po moji duši :)
    A v tej rubriki bo zajeta samo LJ ali še ostala SLO? Zanimivo bi bilo videti ostale cukrčke po državi, v LJ je vsem vse na očeh in itak smo o vsem že vsi velikokrat slišali...

    OdgovoriIzbriši
  6. k lepemu ambientu NUJNO SPADAJO izvrstni profesionalni kelnarji z enko profesionalno strežbo. v loliti to ne obstaja. ker ni le moje mnenje in podobna dežujejo, je lolita že daleč na seznamu vrhunskih slaščičarn in kavarn.

    lp,
    ana

    OdgovoriIzbriši
  7. @Julie, če bom kaj naokoli, seveda, namen je tak. Jih mam že par ugledanih v MB, samo še priložnost moram najti za obisk :) Tako da ja, vsekakor.

    OdgovoriIzbriši
  8. krasne fotografije... In ja, krasen ambient za popoldansko kavico.
    Žal pa z zelo velikim minusom glede postrežbe. Vedno znova negativno presenečena...

    OdgovoriIzbriši
  9. Se nisem imela namena oglasiti, ker pa vidim, da so že povedali pred menoj: postrežba je res pod kritiko. Od takrat naprej, ko smo imeli imeli s postrežbo veliko negativno izkušnjo, tja ne hodim več. Pa ne kompliciram "za vsak drek" in razumem, da imajo natakarji v gneči veliko dela in da jim ni lahko. Sploh ne gre za to kako hitro si postrežen, razumem tudi, da se natakarju lahko zgodi, da pozabi, gre predvsem za odnos do strank in slednji v Loliti vsekakor ni primeren. Rada sem zahajala tja, ampak ne grem več preizkušat njihove oholosti. Ko se bo na tem področju kaj spremenilo, me pa le obvestite in pridem nazaj. Ambient je pa res vrhunski.

    OdgovoriIzbriši
  10. Hm, po priliki naključja je danes nekdo predlagal, da bi šli tja in ker se mi ni dalo hoditi kam drugam, sem si rekla, da jim dam še eno možnost. Vrteli so Oliverja Dragojevića. Usedli smo se, pri drugi Dragojevićevi pa vstali in šli ven.

    OdgovoriIzbriši
  11. Odlična rubrika! Jaz obožujem odkrivanje novih kavnih in sladkih gnezd. Lolita je meni noter fina, razočarana pa sem bila poleti nad ambientom / sedeži / čistočo zunaj.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.