SLIDER





ZA POJEST / FROYO Z ARAŠIDI

Da sem krejzi na arašide, že vemo. Kmalu bo leto dni od te božanske torte {pozor, ekstra fotke!} in še vedno se spomnim njenega okusa, mmm, moram ponoviti! Arašidovo maslo je bogato in nasitno, zato ga kupim zelo redko, ko pa ga, ga veliko raje kot na namazanega na kruh jem kako drugače. In tako sem se spomnila na sladico v lončku, ki bi bila miks med kremastim jogurtom, hrustljavimi arašidi, karamelo, čokolado in arašidovim maslom. Mini ohlajena tortica. Frozen yogurt (froyo) je v zadnjem času na volju tudi pri nas, z različnimi okusi pa se lahko igramo tudi doma. Moja različica morda ni najbolj zdrava in ima miljaužnt kalorij, pa kaj. 
Potrebuješ:
  • lonček grškega jogurta (ali navadnega jogurta, vendar ne najbolj tekočega)
  • lonček vanilijevega jogurta
  • nekaj žlic arašidovega masla
  • čokoladico s karamelo (twiks ali še bolje, snickers)
  • cele arašide, soljene ali ne
  • ščepec soli
V posodici, ki ima tudi prilegajoč pokrov, zmešaj navadni in vanilijev jogurt ter arašidovo maslo po okusu. Dobiš slastno kremo. Seveda jo moraš večkrat preizkusiti, da vidiš, ali potrebuješ še kakšno žličko arašidovega masla, a ne :) Na koščke nareži še čokoladico in arašide. Vmešaj v kremo. Po želji še posoli. Zapri s pokrovom in postavi  v zamrzovalnik za slabo uro, da se krema ohladi. Če imaš res orng hiter zamrzovalnik, bo dovolj že pol urice. 
 Uživala sem v vsaki žlički!

Če ste za bolj zdravo različico hladnega posladka, pa vam morda prideta prav Irenina recepta. Prvi je preverjeno njami, drugega pa še preizkusim. Kako se pa vi sladkate v teh dneh?

8 komentarjev

  1. eehhhh, bolj zdrava razlićica, se reče lažja, manj aromatična, približna...a veš, tole z zdravjem me včasih "malce" nasmeje...pa saj take mega fjužne ne jemo vsak dan in ko so naj bodo ornk:)

    OdgovoriIzbriši
  2. ooooh, zakaj sem kliknila...takoj bi tole jedla!! Arašidi v kakršnikoli obliki so juuuum!

    OdgovoriIzbriši
  3. Najlepša hvala za ta recept! Danes sem taka lenoba, amapak tole bom pa šla spacat :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ha, ha... pri poskušanju se vedno spomnim na Petra Nosa, ki je poskušal mamine krofe. Prav vsi so bili dobri. :)
    Tudi tole je prav gotovo. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ah, kakšno naključje, ravno delam melonin sorbet po tvojem receptu ... in takoj, ko pridem do trgovine, pade še tale froyo, ker tudi jaz gojim zelo nezdravo naklonjenost do arašidovega masla. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. ojoj, tole pa je *slinesemicedijo*

    OdgovoriIzbriši
  7. Pri nas v teh dneh kofe mešamo z maskarponejem in to mešanico zamrznemo.

    OdgovoriIzbriši
  8. Zaradi tebe sem v petek po ene dveh letih kupila arašidovo maslo. Sem pozabila, da ga imam rada :)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.