SLIDER

VODNIKOVA DOMAČIJA • OTROŠKI KNJIŽNI FESTIVAL


V Šiški stoji domačija, v kateri se je rodil prvi slovenski pesnik Valentin Vodnik. Zadnje čase je v tej hiši in na dvorišču pod kostanji spet veselo, saj so ga naselile res fajn punce (in fantje, ampak spoznala sem samo punce, ki pa so res podčrtano fajn). VODNIKOVO DOMAČIJO so napolnili z novim programom za vse generacije. 


Jutri bo na Vodnikovi domačiji še posebej živahno in igrivo, saj bo na sporedu OTROŠKI KNJIŽNI FESTIVAL. Muca Copatarica bo! Pa listalo in bralo se bo cel dan, otroško in mladinsko literaturo pa bodo založniki ponudili po prijaznih cenah. Za darilca ob koncu šolskega leta. 


Po Vodnikovi domačiji bo vodil Andrej Rozman Roza. In če rečem, da pride v goste tudi Desa Muck, potem ni druge, kot da se bodo heci pokali kot za šalo. Mogoče bom šla po en avtogram, ker sem ravno mesec nazaj že nevemkaterič prebrala Hči Lune. Lučka + Bine sta še vedno moja najljubša knjižna zaljubljenca. Program Otroškega knjižnega festivala se bo odvijal od 10. ure dopoldne pa do 22. ure zvečer. 
V Vodnikovi domačiji se sicer odvijajo različni dogodki, pogovorni dogodki, filmski večeri, delavnice, v hiši pa gostuje tudi glasbena šola. Morda bo tudi vas, če pridete na obisk, presenetil mini koncert s klavirjem in prelepo izvedbo Vile z rimskega zidu. 


Na domačijo lahko pridete prebrat tudi časopise in revije. V čitalnici boste v miru tudi študirali, lahko pa se umaknete tudi v študijsko sobo nadstropje višje. Zdi se, kot da tej hiši kar ne zmanjka stopnic, hodnikov, vrat in sob. 

Posedite lahko tudi na vrtu, v senci mogočnih kostanjev. Ogledate si lahko še razstavo Podobe pozabe - Osebne zgodovine mesta Ljubljana, na kateri so zbrane pripovedi in spomini osmih Ljubljančanov. A pozor, ogled bo na ogled le še do nedelje. Preverite še krasno stran Preteklik, če razstave ne boste ujeli. 

V mini galeriji si lahko ogledate in kupite tudi dela slovenskih umetnikov ter oblikovalcev. Za vse, ki sprašujete, kje lahko dobite printe Hane Stupica, Petre Varl, Nine Mršnik in drugih, zdaj veste :)

Vodnikova domačija
Vodnikova cesta 65
 ljubljana - šiška
tor-pet 10.00-18.00
sob-ned 10.00-14.00Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.