SLIDER





INSTAGRAM / VANJA

Tokrat izbor svojih instagramiranih fotk deli Vanja. Kaj naj za uvod povem o njej? Je novinarka, njene zgodbe lahko spremljate v Mladini. Ima ful lepa očala in nasploh krasen občutek za slog (in čtivo in predvsem za ljudi). Deliva si ljubezen do oxford čeveljcev in še do marsičesa. Z njo se je fino pogovarjat o vsem in je družba, ki so jo za ogled razstave, obisk koncerta ali za posedanje ob džintoniku lahko le želiš. Upam, da mi ne zameri tega precej osebnega uvoda:), a za konec moram dodati še, da njeno mnenje zelo cenim. Rada pa spremljam tudi njene fotke na Instagramu, ker nikoli ne veš, kaj bo prinesla naslednja  - namizno kompozicijo, domače piškote, rože, street art utrinek ... Pa naj več pove kar sama.
...
INSTAVANJA

Včasih mi kdo reče, pa kaj visiš na Instagramu. Ali ni to samo še ena priložnost za razgaljanje pretirano osebnih, celo intimnih trenutkov in obremenjevanje sveta z zanič fotografijami? Sama ga vidim kot nekakšno foto beležnico. Preprostih, vsakodnevnih utrinkov. Pa tudi tistih edinstvenih, neponovljivih. Izbrala sem nekaj najljubših.
  1. Vem, hrana je eden najpogostejših motivov na Instagramu. A ta malica je bila preveč fotogenična, da bi jo pojedli neovekovečeno.
  2. Redko fotografiram sebe. Če že, najraje pogledam navzdol. Recimo, da s tem preverjam, kako trdna tla imam pod nogami.
  3. Včasih si naredim foto zaznamek s koncerta, razstave, predstave ali kakšnega drugega kulturnega dogodka. V Londonu sem slučajno naletela na večno lulajočega gospodiča, ki ga je ustvaril Julian Opie.
  4. Ne vem, zakaj so srčki postali eden mojih najpogostejših motivov. Morda zato, ker cenim srčnost. Ali pa zato, ker so vsepovsod. Na majicah, piškotih, stenah. In tudi na stolih.
  5. Ta rdeči nagelj mi je še posebno ljub. Ko je v začetku decembra 2012 Slovenijo zajel protestni val, se je z mano udeležil prvega množičnega protesta v  Ljubljani. Tistega, ki ga je skušala nasilno prekiniti skupina organiziranih provokatorjev. A je preživel. Zato je simbol miru, svobodnega izražanja, upora.
  6. Granitna kocka velikanka - kritičen, a tudi duhovit odgovor na aktualno dogajanje v državi. Nastala je kot skupinski projekt na dobrodelnem dogodku pod okriljem iniciative Slovenia Coworking, kjer so uspeli združiti mlade, perspektivne kreativce, izkupiček od prodaje tam ustvarjenih del pa so namenili lačnim otrokom, vključenim v projekt Botrstvo. Eden prijetnejših lanskih dogodkov.

3 komentarji

  1. Tudi sama se strinjam, da je instagram kot foto beležnica :) Super za takrat, ko ni pri roki večjega fotoaparata :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj, res ne maram nageljnov, ampak to fotko bi pa kar na steni mela! :)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.