SLIDER





KAM NA KAVO / BAZILIKA BISTRO

No, če kje, potem sem vedela, da pri Baziliki in njenem bistroju ne bo šlo le z ikono za kavno skodelico. Bazilika, ki smo jo prej obiskovali na Miklošičevi - in ki je še vedno pogosta postojanka zdravih in okusnih malic in kosilc željnih obiskovalcev - je decembra dobila svojo podružnico na drugem koncu Ljubljane. A ne tako daleč stran, deset minut peš, pa si tam, na Prešernovi, kjer domuje BAZILIKA BISTRO.
 Da je Bazilika prava izbira, ko si želimo pomalicati dober in zdrav sendvič, počasi, žlico za žlico, uživati v vsak dan novi juhici ali poizkusiti novo pito, se ve. V Bistroju lahko to počnete sedeč na klopici v okenski niši, zleknjeni v globok naslanjač ali sede na thonetovih stolih. Mimo bodo hiteli študenti, rdeča in zelena luč na semaforju se bosta izmenjavali, vi pa boste ob prijetni glasbi uživali v hrani.
Še na nekaj sem pozabila ... Na sladke dobrote in tiste, malce bolj zdrave tudi. V mislih imam smutije (špinačni je reeees fin!). Sicer pa Darja speče tudi mafine in brownije in sladke pite. Najbrž se zavedate, kako težko je pisati to objavo, urejati fotografije in iskati prave besede, ko bi pa kar stekla tja malo posedet:)
Zvečer pa se gre v Bazilika Bistro na  pivo ali vino in pražene mandlje z rožmarinom. To me še čaka. No, jaz čakam. Bistro je pač tak, podnevi se tam malica in kosi, pije kavo in čaj, bere časopise in klepeta. Predstavlja en fin kotiček za malico med službo, odlično mesto za pomenke in zmenke, kjer so dobrodošli tudi kužki. Lahko pa samo opazuješ lepe ilustracije Mete Wraber, se zabavaš ob skodelicah Polone P in občuduješ Darjino zgodbo. Toplo priporočam!


18 komentarjev

  1. Bazilika Bistro zapolnjuje nekaj tisto, kar je pri nas manjkalo. In prav lepo je tam posedati in drobiti po mizi. Nekaterih reči še nisem opazila. Lepo prikazano.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jap, jap, res fin prostorček, v večernem času ga moram pa tudi jaz še preizkusiti ... no, pa s psom tudi, sedaj ko praviš, da pridni in lepo vzgojeni psi tudi lahko pridejo zraven ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. moja naslednja služba bo v centru ;) tudi zato, da bom na čaj / malico / po navdih hodila v take luštne bistroje...

    OdgovoriIzbriši
  4. Super stvarca! To res manjka, tudi po drugih mestih...

    OdgovoriIzbriši
  5. no, tole je pa naslednja točka, kjer bomo uživali naslednjič, ko pridemo v Lj
    spremljam na instagramu in si delam lušte ;)
    fajn so tele tvoje objave

    OdgovoriIzbriši
  6. zanimivo, da baziliko počasi spoznavam skozi različne objave, ko bom končno naročila kos slane pite in kozarec žlahtnega bom praktično doma:D

    OdgovoriIzbriši
  7. ...Najboljši dve stvari v Bistroju , če prašate mene, sta štimunga, pita iz zelenega čaja, pa krasna izbira pivov.
    Hočem reči... najboljše tri stvari v Bistroju so štimunga, pite, pivi taki in drugačni pa krasne šalce za čaj...
    ...se pravi... najboljše štiri stvari v Bistroju so...

    OdgovoriIzbriši
  8. Res ne vem, zakaj morajo bit takele fajn reči samo v centru Lj, ker bi tudi mi z obrobja kdaj pili čaj iz takih šalc, jedli tiste dobre sendviče in pite, pa kak smoothie bi pasal.. eh, bo treba spet ob sobotah v mesto začet hodit, če že čez teden ne gre :)

    OdgovoriIzbriši
  9. ob sobotah so doma in se nočejo družiti z nami z obrobja:I

    Polona a si ti pomislila, da to, da majo najkulejše šalce v mestu pomeni, da jih bo folk domov nosu v globokih žepih širokih plaščev...kar seveda ni napačno za njih izdelovalko;)

    OdgovoriIzbriši
  10. huh, matilda, če ne bi tvojega komentarja prebrala, bi res šla tja v soboto.. sem si ravno na mapsih točno lokacijo ogledala :( hmm.. bom že prišla do tja enkrat :)
    A globoke žepe moram met na plašču? :P

    OdgovoriIzbriši
  11. Katja, mislim, da si s svojimi fotografijami res ujela pravo atmosfero Bistroja. Novica o tem, da je po novem Bazilika ob sobotah zaprta, je pa razžalostila tudi mene :-( Špinačni smoothie ob sobotnih jutrih je skoraj postal moja razvada. Kakorkoli že, Bistro je zame čista desetka in jo tudi sama toplo priporočam.

    OdgovoriIzbriši
  12. A to je preverjena informacija, da B-Bistro ne bo delal ob sobotah?
    Ker na strani Bazilike piše, da so pite in kava iz fensi skodelic
    na voljo med 9. in 15.

    OdgovoriIzbriši
  13. @TnT: po novem je bistro ob sobotah res zaprt. do nadaljnjega, pravi darja:)

    OdgovoriIzbriši
  14. okej, do nadaljnega pomeni, da moramo fullll pistat, da bi vsi ob sobotah samo pri njih jedli brunč in kar je narabolj pomembno ,potem tudi v soboto biti tam... od 9ih naprej do 14ih, to je namreč sobotni urnik zajtrkakosila...ne pa da pol ljudje napečejo špargljevih in lososovih pit, žlahtnih juhic, dišečih jačkov in prelestnih desertov.... mi pa vsi doma uredno žulimo jogurt s korfleksom in v glam varianti dodmao banano. Ajde, idemo v mesto, fino papcat, se družit i uživat!!!!

    OdgovoriIzbriši
  15. Prisrčen bistrojček, ni kaj. Sendvič z avokadom zmaga!
    Si bom pa dovolila dve dobronamerni pripombi: strežba šepa (dečko ki mi je stregel nazadnje deluje precej nesproščeno, rabi prakso, ok..)in včasih zna bit neprijetno(sploh če moraš oddelati še pol šihta), ker se obleke navzamejo vonja po kuhanju zelenjavnih juhic...ventilacija, I guess.

    OdgovoriIzbriši
  16. Da se v prostore Pilon bara naseli najboljkuljska Bazilika Bistro. Dvojna zmaga!

    OdgovoriIzbriši
  17. Lepo vas je brati.

    In, Katja, ti to tako lepo pofotkaš in tako fino napišeš, da je še mene zamikalo, da grem na eno solato k sebi.

    Sicer pa, ja...vem, veliko stvari je treba še dodelati. Ventilacija je definitvno ena od njih. Že delam na temu. Dečko, ki te je stregel pa je res šele komaj mesec dni v šanku in je moj nečak in polagam velike upe nanj ;-)

    Se vidimo!

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.