SLIDER





R U S T E R

 
Mislim, da je sobotno jutro ravno pravšnja priložnost, da vam predstavim RUSTER, cold brew coffee, nekakšen kavni koncentrat v lični steklenički, ki ga predstavljajo Nika, Filip in Marko. Na takšno varjeno kavo je Filip naletel med brskanjem po spletu in odkril, da je pravi hit v Avstraliji in Ameriki. O njej je razlagal prijateljem in šefu (v TOZD-u) in tako so se letos avgusta dobili. Trojica je dobila nalogo, da pripravi dizajn za kavo, se domisli imena ... Edina težava pa je bila v tem, da takšne kave nihče od njih ni nikoli poskusil. A imeli so mesec dni, da Ruster zagleda luč sveta. Marko se je poglobil v procese priprave in izdelave, med testiranjem so se nekajkrat  pošteno predozirali s kavo, ampak zdaj je Ruster tu.
In zakaj Ruster? Malo zato, ker se TOZD nahaja na Gallusovem nabrežju (gallus = petelin), malo pa tudi zato, ker nas kava zjutraj zbudi ... ja, prav tako kot petelin. Steklenička z Rusterjem vam bo služila za 15 oziroma 17 kav, odvisno od tega, kakšno imate radi. Najboljše pri tem je, da lahko eksperimentirate in si v le nekaj sekundah pripravite kavo po svojem okusu: espresso, kavo s toplim ali hladnim mlekom, odlična pa je menda tudi ledena kava. Je močnega okusa, kljub temu pa ne tako grenka kot kava iz kavomata. Če pri tej skozi mleta kavna zrna pronica vroča voda - za espresso teče 15 sekund pri 85 °C, Ruster nastaja pri sobni temperaturi. Grobo mleta kavna zrna namakajo in po več kot desetih urah filtrirajo. Kava tako ohrani prvinski okus in aromo, saj se recimo pri kuhanju na visoki temperaturi iz kavnih zrn sproščajo povsem druga olja in snovi.
Priporočam torej, da se oglasite v Tozdu na kavi in Ruster preizkusite tudi sami. Vzamete ga lahko tudi domov (steklenička/13€). O trojici, ki ga je ustvarila, pa bom zagotovo še pisala. Razmišljajo namreč že o novih projektih.

6 komentarjev

  1. Odlicna steklenicka in logo, bo treba se vsebino preverir;) katja fotke pa waw, res krasna objava!

    OdgovoriIzbriši
  2. super lep dizajn... bo treba sprobat čeprav nisem ravno kavni navdušenec... :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Vzbudi radovednost brbončicam...in pritegne že od daleč!

    OdgovoriIzbriši
  4. Tole je pa čist hudo, čeprov sploh ne pijem kave :D

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.