SLIDER





ROBUSTNO + GLAMUROZNO STANOVANJE MLADE DRUŽINE V LJUBLJANSKI SITULI


Morda boste prepoznali značilno luknjičasto ozadje - tudi stanovanje, ki ga predstavljam tokrat, se namreč nahaja v ljubljanski stolpnici Situla. Tam si je nov dom ustvarila mlada družina, pri opremljanju pa jim je pomagala arhitektka Nina Štajner, ki je za Pepermint  opisala, kako so se lotili projekta in prazne prostore spremenili v zanimiv preplet robustnega in glamuroznega.

Družina je imela ob že od začetka jasno izdelane estetske preference, v stanovanje so na primer želeli vključiti nekaj pohištvenih kosov iz Ikeine linije Stockholm, ki so jih imeli že v prejšnjem domu. Kombinirali so jih z novo izbranim pohištvom in dodatki ter ustvarili unikaten dom.
"Pri oblikovanju interjerja smo stremeli k temu, da smo povezali moško in žensko energijo ter ustvarili dom, v katerem se oba partnerja počutita dobro," opiše arhitektka. "Moška energija se izraža v robustnih, prvinskih teksturah betona in črnega usnja, ženski pridih pa smo dodali z glamuroznimi detajli, kot sta na primer Foscarinijeva svetilka Caboche nad jedilno mizo in bakrena Lesninia klubska mizica."

Oprema v stanovanju je torej kolaž prestižnih in cenovno dostopnih kosov, kar dela interier še posebej zanimiv. Barvna shema stanovanja je precej enostavna, poudarek pa je na teksturah, ki zajemajo spekter vse od betona in poliranih kovin do lesa in mehkega krzna.
Glavno vlogo estetske podobe bivalnega prostora je prevzela opazna tapeta Wall&Deco, ki so jo kombinirali s svetlo kuhinjo in pohištvom skandinavskega sloga.

Sistem polic v dnevni sobi na prvi pogled morda res deluje, kot da je izdelan po meri, v resnici pa je sestavljen iz enostavnih Ikeinih elementov, razkriva arhitektka Nina. 
Spalnica je zračna in svetla ter neobremenjena z odvečnim pohištvom - stanovanje ima namreč ločeno garderobno sobo, tako da omare v spalnici niso potrebne. Ker se bo morala otroška soba kmalu prilagoditi novemu družinskemu članu, so se pri opremljanju držali nežne barvne sheme, ki je primerna za dečke in deklice.

FOTO: ANŽE VRABL 
SPREMLJAJTE NINO IN NJENO DELO NA: FACEBOOK x INSTAGRAM x BLOG


3 komentarji

  1. Preproga izgleda zelo lepa, morda veste kje so jo kupili? Hvala. Mimogrede, zelo lepe fotografije.

    OdgovoriIzbriši
  2. Take preproge imajo v trgovini Soma design na Trubarjevi ulici in v Forma doma na Starem trgu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Dotično preprogo s fotografij smo kupili v Lesnini :)

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.