SLIDER





KDO RAZSTAVLJA NA BIENALU NEODVISNIH 2017

Nocoj ob 20. uri se v Kinu Šiška odpira letošnji bienale neodvisne, svobodne in sodobne ilustracije Bienale neodvisnih 2017. Po otvoritvenem performansu bo prvič na ogled razstava del izbrane dvaindvajseterice mladih ustvarjalcev sodobne ilustracije. 

Morda največja posebnost, hkrati pa tudi odlika te neodvisne platforme, je način selekcije avtorjev/del, ki se odmika od tistega klasičnega, žiriranega izbora. Selektorska vloga se namreč deduje. To pomeni, da je izbor ilustratorjev, ki se bodo na bienalu predstavili čez dve leti, v rokah (in očeh) letošnje generacije Neodvisnih. To je določila prejšnja generacija in tako nazaj vse do leta 2007, ko se je odvil prvi festival neodvisne ilustracije. 

Ta, kot pravijo njegovi snovalci, predstavlja "svežo mešanico avtorjev specifičnih estetskih in vsebinskih nabojev in ostaja predvsem poklon avtorjem, ki jih kljub težkim pogojem dela na področju kulture in vizualnih praks žene naprej navdušenje, radovednost, domišljija, svežina, avtorska svoboda in neodvisnost."

Razstavo in dogodke v Kinu Šiška bo dopolnila tudi prodajna razstava "allstars" neodvisnih ilustratorjev 23. oktobra v Dobri vagi. 

22 NEODVISNIH



Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.