SLIDER

BINGELCI • ZA RAZIGRANE VOŽNJE S KOLESOM

"Bingelci so izpolnitev mojih otroških sanj, saj sem že kot majhna deklica želela imeti kolo z resicami.  Leta sem jih opazovala samo v filmih in revijah, ker takšnih koles v Novem mestu, od koder prihajam, ni bilo mogoče kupiti. Neuslišana želja vse do danes ni ugasnila, vendar odraslega kolesa z resicami, kljub vsej današnji ponudbi, nisem našla niti v trgovinah niti na spletu. Zato sem se odločila, da si svoje staro kolo okrasim kar sama."

BINGELCI IZ DELAVNICE V NOVEM MESTU
Tako odločitev, da v domači delavnici izdela prve resice za svoje kolo, opisuje Lara Lukšič, sicer študentka ekonomije. Čisto prvi Bingelci so bili narejeni kar iz navadnega vijaka in ostankov umetnega usnja, ki ga je našla v omari. Izdelek jo je tako navdušil, da se je resice odločila ponuditi tudi ostalim mestnim kolesarjem in jim polepšati vožnje s kolesi. 
Improviziran vijak je danes zamenjal poseben ročaj iz nerjaveče kovine, medtem ko je resičast del še vedno iz umetnega usnja, ki je odporno na vse vremenske razmere. "Še jih izdelujemo v domači delavnici, predvsem pa z enakim navdušenjem kot prvi dan," pravi Lara. Pri vodenju in razvoju znamke se ji je pridružila tudi sestra Alja, ki je pravnica, zato skupaj tvorita zanimiv tandem. 

NE LE ZA  PUNČKE
Barviti bingelci pa niso namenjeni samo za majhne punčke, ampak za vse, ki želijo imeti personalizirano in malce drugačno kolo.  Res pa je, da se zanje večinoma odločajo punce vseh generacij. "Bingelci lahko prav vsako kolo spremenijo v kul prevozno sredstvo, pa naj bo to star pony ali najnovejši cruiser," meni mlada podjetnica, ki opaža, da se za resice odločajo lastniki novih in starejših koles, ki jih z bingelci pomladijo in jim vrnejo razigranost. 
TUJINA? TUDI.
Trenutno se Lara z Bingelci osredotoča na slovenski trg, vendar se želi preizkusiti tudi v tujini. "Pomembno se mi zdi, da se najprej osredotočiš na domači trg, ki ga najbolje poznaš in šele po pozitivnem odzivu začneš iskati nove priložnosti tudi v tujini," razmišlja Lara, ki jo je najprej zanimalo predvsem, ali se njena ideja zdi zanimiva še komu. 

Izkazalo se je, da je in tako lahko zdaj Bingelce kupite v spletni trgovini Etsy, v ljubljanski prodajalni Smile, naročite pa jih lahko tudi pri Lari. "Želiva postopno rast in bova o tujini začeli razmišljati, ko bova začutili, da sva za to pripravljeni in bova imeli dovolj izkušenj ter znanja za nove podvige."
Lara in Bingelci. Vse fotke je posnela Manca Zorko.

Pa obstajajo ideje za nove izdelke? Ob tem, da bingelce že zdaj lahko pritrdimo na skiroje in motorje, Lara in Alja že razmišljata o novih produktih, a za zdaj ostajata osredotočeni na prvi model bingelcev. 
BINGELCI
. . . . . . . . . . . .

Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.