SLIDER





GAJBICA KOT PREDAL ZA REVIJE

Upam, da vsi veste, kaj je to gajba. Za krompir recimo. Lesen zabojček. Gajbe imam rada že od malega. Če dobro pomislim, imam že od majhnega rada vse leseno, tisto iz nezglancanega lesa. Povem vam, ta ljubezen bo večna! Da imam posteljo na paletah, sem že večkrat povedala, ampak te palete so nove in nerabljene, kupljene posebej za ta namen, tako da temu ne morem ravno reči recikliranje. Tudi gajbice se da kupiti čisto lepe, svetle in čiste, uporabimo pa jih lahko na mnogo načinov. Nočna omarica, klopica na balkonu ali vrtu, predal za shranjevanje igrač ... ali revij. Tale moja sicer ni tista masivna gajba, mi je pa všeč spoj kovinskih sponk in furnirja.

V prihodnjih dneh vam pokažem še dva predmeta, ki bi ju lahko že zdavnaj skurili ali vrgli v smeti, jaz pa ju ne dam! Nasploh uživam v tem, da dajem "odpadkom" novo priložnost. Konzerve, embalaža, stekleničke ... Pa vi, reciklirate kaj? Ali date običajnim, ubogim predmetom še eno priložnost? Bi jih postavili v svojo sobo, svoj dom kot povsem legitimen kos pohištva?

9 komentarjev

  1. tiste bolj masivne nam pridejo prav na zidanci. še blazino gor, pa je! bi jih imela pa tudi doma, take nove, seveda :))) klara

    OdgovoriIzbriši
  2. Ko ze pises o paletah in recikliranju:sva z mozem naredila stol,pocivalnik iz palete,samo se pobarvati ga moram.

    OdgovoriIzbriši
  3. Za danes si obljubila,da bos pokazala torbico...Si pozabila

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vesna, živjo!
      Torbica s flamingi kuka iz gajbice :) Tole sem mislila.
      Pa super ideja za počivalnik!

      Izbriši
  4. posluš, nared! v lidlu prodajajo (ko je sezona, ane) mandarine v gajbicah, ki so ravno dovolj velike (gajbice, ne mandarine) in (pre)lepe za vsakdanjo rabo. najboljši nakup indeed. odlična kombinacija nakupa - ko lahko embalažo vkomponiraš v vsakdanjik, ane?
    jaz imam v njih shranjeno vsemožno.
    vprašanje je samo, če mi bodo v lidlu kdaj dali lento za največ kupljenih mandarin-gajbic..

    OdgovoriIzbriši
  5. hehe, a se hecaš? jaz zbiram VSE, ker je škoda stran vržt in se da zihr še za kaj uporabit. trenutno si belim glavo, kaj naj s stotinami kozarčkov, ker vsakega pomijem (tistih od namazov, kumaric ipd.). Konzerve itak vse shranim (tiste od pasje hrane so bile najboljše), gajbice tudi, skratka ni da ni. moji 'sostanovalci' sicer niso tako navdušeni, ker za hrčkarije rabiš veliiiko prostora. tko da, ja, če že vprašaš - na veliko recikliram. in sem čustveno navezana na prav vse predmete ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Katja, a posteljo na paletah si že pokazala? Se je ne spomnim, pa bi jo z veseljem videla...

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.