SLIDER





ZA POJEST: MAFINČKI Z BOROVNICAMI IN MAKOM

Ne verjamem ravno v recepte, ampak Donni Hay pa res verjamem. In ko sem zadnjič pozno zvečer gledala eno njenih oddaj, je na hitro spekla borovničeve mafine. Tole je bilo drugič, da sem upoštevala njena navodila in obakrat so bili mafini fino rahli in okusni. Včeraj sem v testo stresla še makova semena, zato so še lepo videti. 
ZA 12 MAFINOV:
- dve in pol skodelice moke
- pol vrečke pecilnega praška
- skodelica mletega sladkorja
- pol skodelice rastlinskega olja
- pol skodelice mleka
- eno jajce
- žlička vanilijevega ekstrakta
- sveže ali zmrznjene borovnice
- navaden sladkor za posip
+ makova semena {niso v originalnem receptu}


Postopek poznamo. Moko s pecilnim praškom, dodamo sladkor. Posebej zmešamo olje, mleko, eno jajce in vanilijo. Zmešamo z moko, dodamo še borovnice {+makova semena}, nadevamo v modelčke in povrh posujemo s kristalnim sladkorjem. Pečemo pol ure na 180°Celzija. Še ko jih pojemo, ostanejo lepi papirčki, a ne :)



    6 komentarjev

    1. Mmmm.....enega bi takoj pojedla!Zdaj pa nestrpno čakam borovnice :-)

      OdgovoriIzbriši
    2. Mmmm, bom spekla. :) Jaz vedno uporabim namenske papirčke za mafine. Naslednjič naredim takole s peki papirjem. Luštno izgleda.

      OdgovoriIzbriši
    3. danes spekla :) hvala za recept, odlicni so :)

      OdgovoriIzbriši
    4. ravnokar gledam njeno trgovino, upam, da čimprej zadanem na lotu...

      OdgovoriIzbriši

    © PEPERMINT • Theme by Maira G.