SLIDER





KUHARSKI DNEVNIK SLOVENSKE EKIPE USPEŠEN NA KICKSTARTERJU



Dva tedna pred zaključkom kampanje na Kickstarterju je včeraj želeno podporo dosegel še en slovenski kreativni projekt. Kuharski dnevnik ali Cookbook je knjižica, ki z dnevom nakupa postane vaš kulinarični projekt, vas s svojo vsebino usmerja in spodbuja pri ustvarjanju in nenehnem izboljševanju vaših receptov.


Kuharskega dnevnika se je domislil Matija Renčelj, ki je 26 letom navkljub pred kratkim pustil službo v odvetniški pisarni in se z vsem časom in strastjo posvetil svojemu projektu, o katerem pravi: "Ljudi želimo spodbuditi k ustvarjanju osebne kulturne dediščine v obliki knjige, ki bo vsebovala recepte, oblikovane po lastnem okusu. Nekaj takega, kot so imele naše babice – ampak z modernism pridihom."
Pri Cookbooku obstoječi recepti služijo le kot osnova, ki jo preizkušamo in dodajamo. Vsakič si zabeležimo sestavine, ki smo jih dodali ali odvzeli jedi ter vse spremembe v procesu kuhanja. Nato pripravljeno jed ocenimo s pomočjo priloženega točkovnika in zapišemo vtise, ideje za izboljšave in spremembe pri naslednjem kuhanju.

Knjižica vsebuje tudi enciklopedijo, ki pomaga pri splošnih kulinaričnih zagatah (koliko gramov soli zajamemo z eno čajno žličko in podobno) in ponuja tudi nasvete za kombiniranje jedi z vini.
Matiji, ki je idejni vodja projekta, sta se pridružili tudi dve dekleti. Za oblikovanje je poskrbela Špela Tušar, pri kampanji in komunikaciji z mediji pa jima pomaga Hana Gaber. Njihovo delo ni ostalo neopaženo, saj imajo na Kickstarterju že več kot sto podpornikov, njihova kampanja pa teče še 12 dni.

PROJECT COOKBOOK NA INSTAGRAMU + FB 

Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.