Danes smo šle na kosilo v frišno odprto gostilnico na Poljansko 7. Imenuje se
Gostilna dela in je rezultat finega projekta
Tovarna dela - Vstop v svet dela. V
Gostilni dela je pet izbranih mladih dobilo delo in priložnost za soustvarjanje uspešne zgodbe gostilnice in je tako pionirski projekt socialnega podjetnišva pri nas. Pri načrtovanju koncepta gostinske ponudbe okrepčevalnice je bila v ospredju misel na mlade kuharje in natakarje, ki na začetku še ne bodo imeli veliko izkušenj in se bodo usposabljali neposredno z delom, nad vsemi pa bdi glavni profesionalni kuhar. Toliko za uvod. Zdaj pa k obisku z lačnim želodkom in fotoapratom. :)





Interier je svetel, prijeten, domač. Vse se dogaja v enem prostoru, vhodna vrata so na široko odprta in vzraku lebdi vonj po dobrotah, ki jih pripravljajo kuharji skorajda pred našimi očmi. Klepet obiskovalcev, vrvež z ulice in smeh mladih zaposlenih ustvarja nadvse prijetno vzdušje. Najprej pa očara prostran bel strop s štukaturami. In les. Ladijski pod, opaž na stenah, klopi in stoli z vseh vetrov. Šopek peteršilja in divjih špargljev na eni polički, skledi z limonami in pomarančami na drugi, vmes pa šopki lilij. Na vsaki mizici pa, mesecu primerno, ivanjščice. Izberemo kosilo z dnevnega jedilnika, ki je s pisanimi kredami izpisan na steno.
Kako luštno je bilo! Ko sediš na klopci za leseno mizo, ki so jo ustvarjalci projekta sami zbili in jim (dobesedno) dodali par kapljic barve za živahnost, se ti zdi, kot da si nekje drugje, ne pa v Ljubljani. Veri frenč. In njami dobro!