SLIDER





LJUBLJANSKA KAVARNA, KJER IMAJO V CENIKU LE ČAS


V enem od najlepših ljubljanskih becirkov, tam med Križankami, NUK-om, drevoredom ob glasbenih šolah, Univerzo in Vegovo, je v enem od notranjih dvorišč skrit ZIFERBLAT. Ljubljanska podružnica kavarniške mreže, kjer ne plačaš za kavo, čaj ali piškote, ampak za čas, ki ga preživiš tam. 
Ko vstopiš v ta prostor, opremljen s pohištvom in dodatki z vseh vetrov, garažnih razprodaj, dedkovih kleti in sosedovih podstrešij, se najprej ustaviš pri šanku in izbereš svojo uro/budilko. Tako začne teči tvoj čas. Izbereš si mizo ali naslanjač, odložiš svoje reči in si skuhaš kavo ali pripraviš kaj drugega. Vmes si lahko znova dotočiš, kaj prigrizneš, si izposodiš knjigo s knjižnih polic ali zaigraš partijo šaha.
V Ziferblatu se kar naprej nekaj dogaja. Ob dopoldnevih je tam sicer mirno, tako da lahko v prijetnem vzdušju kaj natipkaš ali oddelaš, ob popoldnevih in večerih pa se tam vrstijo raznoliki dogodki. Predavanja, potopisi, izobraževanja, delavnice, kuharski dogodki, večeri namiznih iger, jezikovne šole ... To je prostor, ki mu energijo dajejo obiskovalci, ki hkrati tudi soustvarjajo vsebine. Res, preverite progam in spremljajte Ziferblat na FB, da boste na tekočem.

No, jaz medtem še vedno ne znam pripraviti kave na strojčku, pa mi Zifeblatovci vedno pomagajo. Tako da naj to ne bo ovira, da ne bi šli pokukat tja, zaigrat kakšno na pianino ali prižgat gramofona. 

ZIFERBLAT
VEGOVA ULICA 8
1000 LJUBLJANA
PO-SO 10:00 - 21:00
NE 16:00 - 21:00


Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.