SLIDER





KAKO BO VIDETI 21-NADSTROPNI HOTEL, KI GA GRADIJO NA BAVARCU

Na enem od najbolj prometnih križišč v Ljubljani, tistem na Bavarskem dvoru, so pred nekaj meseci začeli graditi prvi petzvezdični hotel v prestolnici. Naše glavno mesto hotela s petimi zvezdicami trenutno nima (jih je pa nekoč že naštel hotel Lev), po Sloveniji pa jih lahko najdemo kar nekaj, največ na Obali, pa tudi v Bohinju, Mariboru in Idriji.

Ker sem medtem s kolesom že ničkolikokrat manevrirala po kolesarskih stezah in pločnikih v tem križišču ter med čakanjem na zeleno luč opazovala, kako iz tiste dolga leta osamljene gradbene jame rastejo nadstropja novega hotela, sem se odločila raziskati, kako bo novi hotel videti. Tako bomo morda vsi bolj potrpežljivo čakali na več prostora za pešce in kolesarje na poti proti centru. Hm, vsaj upam, da dvosmerni promet na levi kolesarski stezi ne bo večen, čeprav na renderjih rdeče kolesarske steze ob hotelu ni videti. Se pozanimam in dopolnim objavo, velja?

LJUBLJANSKI HOTEL BO DEL VERIGE S 5.000 HOTELI V 100 DRŽAVAH
Kakorkoli. Novi ljubljanski hotel, ki naj bi ga odprli prihodnje leto, bo del hotelske verige InterContinental, ki ima v skoraj stotih državah sveta blizu 5 tisoč hotelov in skoraj 742 tisoč hotelskih sob. Trenutno gradijo kar 1.900 novih hotelov. Ljubljanski hotel InterContinental gradi v partnerstvu s srbskim Delta Holdingom, zato ni presenetljivo, da bo kmalu za ljubljanskim podoben hotel vrata odprl tudi v Beogradu.

165 SOB, PREDSEDNIŠKI APARTMA, BAZEN IN ČISTO NA VRHU - RESTAVRACIJA
Luksuzni hotel na Bavarcu bo imel 21 nadstropij (v črno ovit hotel Radisson Blu v BTC-ju jih ima na primer 16, Kristalna palača jih ima 20, hotel Lev pa 13), ki se bodo raztezala na več kot 25 tisoč kvadratnih metrih površine.

Imel bo 165 sob, velikih od 35 kvadratnih metrov naprej, predsedniški apartma, dve veliki banketni dvorani, ki bosta vsaka sprejeli okoli 500 gostov. Gostje se bodo lahko razvajali in potili v hotelski telovadnici, spaju in bazenu. Čisto na vrhu, v 21. nadstropju, pa bo restavracija z odprto teraso in panoramskim razgledom na Ljubljano.


"OSUPLJIVI RAZGLEDI ..."
Na spletni strani hotelske verige sicer obljubljajo "osupljive razglede nad Ljubljanico", Dunajsko cesto pa promovirajo kot nakupovalno ulico, ampak hej, tudi razgled nad to prometno ljubljansko avenijo, železniške tire, zapuščena gradbišča, Telekomovo in Delovo stolpnico, Kozolec in Pivovarno Union ni zanemarljiv. 

O tem, kako bo hotel videti od znotraj, nisem uspela veliko izbrskati, saj so za zdaj na voljo le renderji zunanjosti hotela. Ta naj bi postal urbana in arhitekturna posebnost Ljubljane. Kaj pa menite vi?

Jaz predvsem upam, da bo hotel vedno poln gostov, da prometna zmeda ne bo še večja, pa tudi tja gor v 21. nadstropje bom šla z veseljem na kakšno ledeno kavo ali večerjo z razgledom na nočno Ljubljano.  Tista luknja je bila tam čisto predolgo ...

Foto: InterContinental Hotels Group in Delta Holding

3 komentarji

  1. Tudi sama z zanimanjem spremljam, kako nebotičnik s poševnimi stebri raste kot goba po dežju. Že zdaj lepo zgleda, čeprav je kar utesnjen prostor ... Joj, samo tisti travnati hribčki pa niso ravno za središče Ljubljane :-)
    Luštne objave imaš!

    OdgovoriIzbriši
  2. No, ce se ze pise o arhitekturi bi bilo lepo navajati avtorje: Ofis arhitekti (http://www.ofis-a.si).
    Sicer pa lepo, da pisete o lepem, o arhitekturi, oblikovanju itd... Podpiram :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tzarbazaar, hvala za komentar in za informacijo, ob pisanju objave tega podatka nisem uspela izbrskati. Tako da je hkrati to ideja za novo objavo :) Katja

      Izbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.