SLIDER





slovenija stanovanje
Prikaz objav z oznako slovenija stanovanje. Pokaži vse objave

OGLEJTE SI 10 ČUDOVITIH SLOVENSKIH STANOVANJ

ponedeljek, 09. julij 2018


Pred kratkim smo začeli z novo serijo virtualnih obiskov, priljubljenih Pepermintovih objav, v katerih pokukamo v lična, domišljena, drugačna, posebna slovenska domovanja. Preden se podamo na obisk še kam (pssst, tudi v tuja mesta in dežele), je tu izbor desetih stanovanj, o katerih ste lahko na Pepermintu brali v preteklosti. Uživajte v klikanju, ogledovanju in branju! In povejte, katero vam je najbolj všeč :)

😍 Moje najljubše! Stanovanje s fotografij stoji v kotu 13. nadstropja osrednjega stolpa, ki sicer seže 73 metrov v višino (kar je, mimogrede, višje od Grajskega griča). Navdušilo me je s sodobnim minimalizmom, ki pa je zaradi premišljenega izbora materialov daleč od skopega in hladnega. In oh, ta svetloba! VEČ

Svetlo, sodobno, odprto stanovanje na fotografijah ni bilo vedno videti tako kul. Pred začetkom prenove leta 2014 je bilo takorekoč tipično blokovsko stanovanje. Prepolno pohištva in sten. Od stare podobe sta se lastnika, mlad par, s prijatelji poslovila kar z zabavo, med katero je bilo dovoljeno vse, kar običajno na zabavah ni. Uničevanje inventarja, na primer :) VEČ



Uf, ena od prvih Pepermintovih objav po doooolgem času je bila tole. In požela je ogromno zanimanja, vprašanj in finih komentarjev. To stanovanj(c)e je namreč prava poslastica za vse, ki imate radi barve, presenetljive detajle ter vas zanima, kako ustvariti udoben, prijeten dom na majhni kvadraturi.  VEČ

Ste vedeli, da lahko v Tobačni tudi stanujete? Mladi arhitekt je eno od stanovanj v kompleksu nekdanje tovarne cigaret in tobačnih izdelkov na Viču v Ljubljani preuredil v dinamično domovanje, polno zanimivih podrobnosti in presenetljivih elementov. VEČ


Ah, to stanovanje v ljubljanski soseski Trnovo je še vedno eno od mojih najljubših predstavljenih na tej spletni strani. Ravno prav ženstveno, predvsem pa sveže. Za novo podobo tega 53m2 velikega stanovanja je poskrbela arhitektka Nina Štajner in ima vse tisto, česar smo od njenega dela vajeni: domiselne rešitve, neobičajne, igrive, a elegantne kombinacije vzorcev, materialov, slogov in barv, ki prej dolgočasne prostore spremenijo v prijeten dom, pisan na kožo sodobnemu človeku. VEČ



V spalnico tega stanovanja na Taboru v Ljubljani sem se zagledala na Instagramu (ta svetloba! pa tla! pa roza posteljnina! in pregrada!) in hitro natipkala sporočilo s predlogom za objavo. Zgodbo o tem, kako sta žalostno in skorajda razpadajoče stanovanje prenovila v to krasno stanovanjce, najbolje povesta kar kr(eat)ivca sama. VEČ


Morda boste prepoznali značilno luknjičasto ozadje - stanovanje, ki ga predstavljam tokrat, se namreč nahaja v ljubljanski stolpnici Situla. Tam si je nov dom ustvarila mlada družina, ki je imela ob že od začetka jasno izdelane estetske preference, v stanovanje so na primer želeli vključiti nekaj pohištvenih kosov iz Ikeine linije Stockholm, ki so jih imeli že v prejšnjem domu. Kombinirali so jih z novo izbranim pohištvom in dodatki ter ustvarili unikaten dom. VEČ

Stanovanje, ki obsega prvo nadstropje vrstne hiše za Bežigradom, je bilo pred prenovo namenjeno bivanju študentov in je obsegalo tri enakovredno velike sobe, miniaturno kuhinjo s kopalnico. Novi lastnik, mlajši poslovnež, je želel stanovanje prilagoditi svojim bivanjskim potrebam. S pomočjo arhitektke Nine Štajner je nastal funkcionalen dom sodobne industrijske estetike, v katerem se lahko spočije po napornem delavniku ali gosti prijatelje. VEČ

Tin in Iza sta mlad par, ki ga poznamo predvsem z istoimenskega Instagram profila, na katerem nas že nekaj let razvajata s skrbno stiliranimi (ali pa v vsakdanjem momentu ujetimi) fotografijami. Ko sta se odločila, da se preselita skupaj, sta se, takrat še dijaka, odločila, da bosta stanovanje preuredila sama, z majhnim budgetom in obilo kreativnosti.   VEČ
A bo kmalu zima? V temle stanovanju v Kranjski Gori se bo gotovo fino pogreti v ledenih in zasneženih dneh. Pred prenovo pa ni bilo najbolj vabljivo. Lastnika sta želela, da prostor odraža njuno ljubezen do skandinavskega oblikovanja in živahnih barv z nekaj nostalgičnega (alpskega) pridiha. Jim je ob pomoči arhitektke uspelo? VEČ

© PEPERMINT • Theme by Maira G.