SLIDER





NAREDI SAM • PONAREJENE MARMORNATE POSODICE



Če so pri oblačilih v modi NAŠITKI, ki sem jih naredila sama (če se pišeš Nared, res ne gre drugače) prejšnji teden, potem pri dodatkih za dom še vedno kraljuje MARMOR. Pa žamet, ampak po žamet bo treba kar v trgovino.

Medtem pa se lahko marmorja lotimo kar sami. Pravzaprav ga bomo ponaredili. Čisto lahko je.

Za fejk marmor potrebujemo:

bel porcelan/keramiko,
črn ali temno siv lak za nohte,
plastično posodo (recimo od sladoleda),
zobotrebce in
vročo vodo.

Aja, pa še kakšno staro krpo, kamor bomo odlagali marmorirane posodice, da se bodo posušile. Pa začnimo. Najprej segrejemo vodo. Naj bo zelo vroča, a ne vrela. Pripravimo delovno površino. Saj veste, lak za nohte zna hitro pristati kje, kjer si ga ne želimo.


Vročo vodo nalijemo v posodo. Čisto od blizu na vodno površino nakapljamo nekaj kapljic laka.  Lak naj bo bolj tekoče sorte, če je že gostejši, lahko v stekleničko nalijemo par kapljic acetona. kapljice na površini vode hitro razvlečemo s konico zobotrebca in (spet hitro!) v nastalo plast potopimo skodelico/krožnik/skledico. Lak se bo v hipu oprijel površine posodice in na njej ustvaril tak, skoraj marmornat efekt. Postopek lahko ponavljamo, dokler nismo zadovoljni s podobo izdelka.

TRIKI + NASVETI
• Marmornat efekt bo lepši, če bo plast barve tanka - kapljice zato čim bolj razvlecite po površini vode.
• Ker se lak zelo hitro suši, ga morate prehiteti in postopek speljati čim hitreje.
• Za vajo lahko v marmor spremenite bel jogurtov lonček.
• Mokre izdelke polagajte na ožje, a stabilne predmete. Lak naj ne pride v stik s površino, saj še ni suh in se lahko prilepi na krpo/papir. Posodice raje polagamo npr. na stekleničko.
• Tako polepšane predmete uporabljajte le za dekoracijo, za shranjevanje nakita, pisarniških drobnarij in podobne reči, nikakor pa iz skodelic ne pijte, jih ne segrevajte v mikrovalovki in ne pomivajte v pomivalnem stroju. Lak ni fin za jest! 

P.s. Če se boste lotili tega DIY projekta, bom vesela vaših fotk na Instagramu. Lahko jih iznačite z #DIYpepermint ali s @pepermint.si.

Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.