SLIDER





KAKO POLEPŠATI STARO JAKNO • DIY IZVEZENI NAŠITKI


Kaktusi, tropsko sadje, emojiji, našitki, sprane jakne iz džinsa. Če ste bili zadnje čase kaj po trgovinah z oblačili, potem ste najbrž opazili vsaj nekaj od naštetega. Glede na letošnje trende pa je povsem mogoče, da ste na enem kosu videli kar vse. 

Našitke so nam mame v otroštvu šivale na raztrgane hlače in zguljene komolce, zato smo jim pri nas doma rekli flike. Pobrskajte po omari, mogoče najdete kakšne mini kavbojke z nindžaželvo na kolenu :) Če jih boste guglali, iskali navdih na Pinterestu ali naročali na e-bayu, v iskalnik natipkajte patches.     Kupite jih lahko v prodajalnah s šiviljskimi pripomočki ali pa jih izvezete kar sami. A niso kjut, no. Potrebujete samo tri reči: platneno blago, bombažne nitke in iglo

Najprej sem skicirala motive, jih prerisala na platneno blago in začela vesti. Priporočam, da s kratkimi vbodi motiv najprej obrobite, nato pa zapolnite še notranjost. Ko ste zadovoljni z motivom, vrvico na zadnji strani trdno zavozlajte. S škarjami nato previdno obrežite motiv. Na oblačila nato motive prišijete ali pa uporabite blago, ki se z likanjem sprime s podlago. Lahko pa na našitke prišijete zaponke in jih na jakno le pripnite.


4 komentarji

  1. O šit Katja! Tok lepo. Rabm enega. ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Carica! Ful je lepa stran. In ful sem vesela, da si nazaj!

    OdgovoriIzbriši
  3. Izvirno! ;) Kot mama z njimi krpam raztrgane hlace na kolenih, morda dodam se kaksnega za zabavo! <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Vesela, da si spet tu :)
    Luštna ideja. In naj Pepermint.

    OdgovoriIzbriši

© PEPERMINT • Theme by Maira G.