SLIDER





DOBRA VAGA • UMETNOST VZPOREDNO Z LJUBLJANICO

 

Pod Plečnikovimi arkadami ob mestni ribarnici je ekipa Kina Šiška včeraj odprla nov razstavno-prodajni prostor DobraVaga. V njem sta poleg prodajalne umetniških del tudi razstavni prostor ter atelje, kjer bo vsak mesec gostoval drug ustvarjalec. 

Prostor, do katerega se lahko spustite z roba Mesarskega mostu, skozi vhod pri arkadah ali skozi ribarnico, je zadnja leta sameval, a podoba še vedno spominja na njegov nekdanji trgovski namen. V ozek prehod tik ob oknih nad Ljubljanico so postavili nekaj mizic, saj v DobriVagi deluje tudi kavarna. V izvotlenih in zasteklenih kubusih (poimenovali so jih Zine Vitrine) na sredini so razstavljeni zini in grafike, ki jih lahko obiskovalci tudi kupijo. Trenutno tam razstavlja Nez Pez. Na prodaj so tudi dela, razstavljena na steni.

Za železnimi vrati so tri sobe. V eni je Viharnica z deli različnih avtorjev. V drugi sobi, razstavnem prostoru Umetnik na mesec trenutno razstavlja Kapitan Kolačkov. Tretja soba pa je pravzaprav atelje, v katerem bo kot prva tri mesece ustvarjala mlada umetnica Helena Tahir. 

Idejna zasnova in oblikovanje podobe DobreVage je delo Tomata Koširja, ribice v okvirju pa so prispevali različni slovenski oblikovalci in risarji.

DobraVaga je med ponedeljkom in petkom odprta med 10. in 22. uro, ob sobotah pa do 23. ure. Kmalu pa bo - nadstropje višje - zaživel tudi vrt pod arkadami.

Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.