SLIDER





DOM ZA URBANE NOMADE BLIZU BLEJSKEGA JEZERA

Del lanskega poletja sta Nika in Luka namenila prenovi stanovanja na Bledu, kjer je včasih živela Nikina babica. Kar nekaj let je bilo stanovanje nespremenjeno, opremljeno z več desetletij starim pohištvom in dekorjem, preden sta se odločila, da ga spremenita v prijetno zatočišče nedaleč stran od Blejskega jezera. Zase, za družino, prijatelje in za popotnike s celega sveta.

LESEN OPAŽ IN DRUGI SPOMINI NA PREJŠNJE ČASE

Najprej sta se morala Nika in Luka odločiti, katere kose pohištva bosta obdržala. Izpraznila sta sobe  in s pomočju družine in prijateljev oluščila stene v nadstropju. Najobsežnejša je bila prenova kuhinje – kuhinjske elemente so odstranili, rjave omarice prebarvali z belo barvo, zamenjali kuhinjski pult in štedilnik.

Nova plast barve je čakala tudi na stole v jedilnici, kjer so sneli tudi lesen opaž – le katera hiša iz prejšnjega stoletja ga nima? Kuhinja z jedilnico je tako dobila bolj svežo in sodobno podobo. Med prenovo, ki je trajala le mesec dni, so podrli tudi steno med jedilnico in dnevno sobo ter tako pridobili  odprt in prehoden dnevno-bivalni del.


RETRO POČITEK

V stanovanju sta dve spalnici, ena je skoraj v celoti ohranila originalno podobo. Če dandanes v spalnicah stremimo k minimalizmu, so bili v času, ko so svoje domove opremljali naši stari starši, v modi prave spalnične strukture z nešteto poličkami, predali in omaricami. Takšna je tudi spalnica, ki so jo v blejski hiši ohranili. V kombinaciji z belo posteljnino, minimalističnimi dodatki in lebdečo lučjo nad posteljo deluje udobno in šik -  kot kakšna hotelska soba. 


PRED ODPADOM REŠENI REX IN KOMODA IZ GARAŽE

Nazaj v dnevno sobo. V njej kraljuje kultni Kraljev leseni naslanjač rex, ki ga je Luka pred leti rešil pred odpadom. Še ena najdba, ki se je znašla v tem vabljivem prostoru, je lesena komoda s steklenimi drsnimi vratci, ki je prej 30 let stala v garaži. Danes služi kot minibar.

Ste opazili luč? Izdelana je iz vejevja in treh preprostih žarnic na belih kablih. Še ena lična 'naredi sam' ideja je lesen zabojček, ki pobarvan v belo postane uporaben kos pohištva - mizica in stojalo za knjige ali revije. 



Z dnevne sobe se steklena vrata odpirajo na zaprt balkon, idealen kotiček za lenarjenje ali kozarec piva po dnevih napolnjenih z aktivnostmi in raziskovanjem okolice. 

Še nekaj - za prenovo in preurejanje stanovanja sta Nika in Luka s pomočniki potrebovala le kakšen mesec dni. Več o tem, kako je potekala prenova, lahko preberete na Lukovi spletni strani, kjer so tudi before/after fotke.

Ni komentarjev

Objavite komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.