SLIDER





1. festival črk

v ljubljani se že cel mesec (natančneje od 8. julija) odvija naš prvi festival črk. mimo galerije kresija hodim vsak dan, si ogledujem napis zgoraj in zastave nad vhodom, pa sem šele danes, dan pred zaprtjem festivala, dejansko vstopila (no, prej je bila tiskarna za vogalom na mačkovi). in mi je res žal, da sem zamudila mesec dni zanimivega dogajanja, še posebej pa delavnic. ampak jeseni bodo menda spet, zato sem se že prijavila na e-novice. posebna poročila za pepermint seveda sledijo.
namen festivala je s prikazom tiska, vodenimi ogledi, delavnicami, predavanji in primeri dobrega oblikovanja obuditi in promovirati tehniko visokega tiska (knjigotisk) in obuditi z njo povezana znanja, pravijo na spletni strani. in koliko zanimivih reči se najde v galeriji! moj en semester grafike ni bil pol toliko zanimiv kot 10 minut v tem prostoru!
če boste jutri kaj v ljubljani, toplo priporočam obisk vsem, ki jih zanima tipografija, tisk, tehnika, papir ipd. če ne drugega, vas bodo črke le ponovno očarale, če ne začarale.

1 komentar

© PEPERMINT • Theme by Maira G.