SLIDER





O TEM, ZAKAJ SEM KUPILA PRT

sreda, 27. junij 2012

Kaj bi jaz brez vseh teh mojih drobnarij? Moja cimra N. večkrat reče, da imam polno enih lepih stvari na mizi  in jaz se z njo kar s strinjam :) Pač nočem imeti nelepih stvari okoli sebe. Spravljajo me v dobro voljo in vedno jih bom hrčkala. Ko sem kupila ta prt (ena mojih najljubših stvari so itak kuhinjske krpe in jih imam že ful, tako da tega mi ne nosit, ko se bom selila na svoje ... no, ali pa, vzamem nazaj, ampak naj bodo lepe), sem si mislila, kaj hudiča bom rabila prt. Ampak evo, prav mi pride pri fotkanju in krasno paše tudi na zlizano desko. Pa še mimo izdelovalca se pogosto peljem na relaciji dom-LJ. Tko, odgovor je na dlani: potrebujem lepe stvari, ker je z njimi vse lepše.

NA OBISKU / BABUSHKA

torek, 19. junij 2012

V soboto sem se še pred popoldansko osemko v službi oglasila v BABUSHKI. Ne le, da tam dela ena super punca, prostor je enostavno čisto preveč kjut, napolnjen s samimi lepimi stvarmi. Jaz bi kar vse imela :) Najbolj pa ilustracije, oh, te moje uokvirjene wishliste nikoli ni konec. Seveda nisem odšla praznih rok, v vrečkici sem odnesla set kartic HELENE VEDRIČ in RINGeRAJA prstanček.

DESKA + POTONKE

ponedeljek, 18. junij 2012

POTONKE + ŽAJBELJ + LILIJE
Naslednji konec tedna bom spet doma in včeraj sem izvedela, da imamo piknik v Lazu. Piknik v Lazu je najlepši dan v letu. To pa je šopek izpred dobrega tedna, ko sem ždela na deski in fotkala za revijo. In potem sem fotkala še malo zase, ker potonke je treba vsako leto znova (klik+klik) ovekovečit in jim dat častno mesto na Pepermintu.

OKO ZA OKO '12

nedelja, 17. junij 2012

Če ob koncih tedna delam, si vedno že v petek rečem, da bom kakšen dan izkoristila tudi za obhod po mestu, obisk kakšne razstave, sprehod z Arčijem ali kaj podobnega. Ta vikend sem superpridna, kar se uresničevanja planov tiče. Že včeraj sem bila v mestu, danes pa spet, saj sem se namenila na ogled razstave OKO ZA OKO, ki jo vsako leto pripravijo študentje ALUO. In letošnja je res zanimiva. Če bi lahko izpostavila le en izdelek, bi bil to definitvno slovenski Monopoli Nejca Praha. Res lepo, krasni ornamenti in super ideja. Joj, samo to tečno svetlobo v starem delu Narodne galerije bi komot zamenjala za kakšen bolj zračen in z okni opremljen prostor. Arči ni bil srečen, zato je vmes še nekaj mobi fotk. Razstava je na ogled do 7. julija. Pejte jo pogledat, to je ukaz!

LONDON // RAZSTAVE

spodnji dve fotki / Tjaša
Jaz sem punci "zvlekla" v Tate Modern med presekane teličke in frfotajoče metulje Damiena Hirsta, onidve pa mene v Design Museum na retrospektivno razstavo Christiana Louboutina. Petke, petke, petke in hologramirana Dita Von Teese, v katero smo vsi malce očarano strmeli eno minuto, ostali dve pa je bila že zeh zeh. Na vrhu muzeja je še malo manj pregledna razstava Designs of the Year (tista z olimpijsko baklo in Katino poročno obleko, od katere je razstavljen samo čipkast osnutek), kjer je najbolj trapasto predstavljen ravno slovenski izdelek. Pipistrelovo letalo na "plakatu" iz dveh A4 listov, pod njim pa stol. 

Muzejske trgovine me bodo spravile na kant. Printi, plakati, zavijalni papir, postcards, jaz ne morem brez tega ven. Čeprav mi je to uspelo v muzejski trgovini Victorie&Alberta, za kar mi je seveda še zdaj žal. Pa kupila sem si Hirstove pikice, ki so vseeno meni najljubši del njegovega opusa, morskim psom, tabletam in metuljem navkljub. Da ne govorim o vseh knjigah, ki bi jih imela. Ah!

SIMPLKIDZ

četrtek, 14. junij 2012

Med tednom dni v Londonu se je tukaj dogajalo marsikaj. In jaz sem že med vožnjo z letališča najprej opazila prav te plakate za Simobilov otroški paket Simpl Kidz. Zakaj? Ker imam rada ilustracijo, še posebej "otroško" in ker navijam za drugačno in zanimivo. Ilustracije so delo Vladimirja Mičkovića (kampanja pa delo Lune TBWA + Propelerja) in so superkul, preproste in zabavne. Font je luškan, otroško zaobljen, dodaten plus pa je še 3D efekt pripopanih napisov. Lepi plakati (ki bi bili recimo še lepši brez simobilovih krogcev), ki za razliko od mnogih kar malce ozaljšajo mesto in te pripravijo do tega, da iščeš nove kombinacije likov in napisov za naslednjih vogalom. To so bili plusi. Minusi pa itak - jezik. Je res tako carsko in kul nagovarjati najmlajše potrošnike (no, to so bolj njihovi starši) na tak način? Že sinronizirane risanke so vedno bolj trapaste v tej pretirani domačnosti govorice ... pa si predstavljajte, da bi take risanke vrteli zvečer na TV ali ob nedeljah. Zato se mi ne zdi prav, da se take trike uporablja že pri otrocih. KidZ, resno?

LONDON // ANTHROPOLOGIE

sreda, 13. junij 2012

Vsi, ki kdaj pa kdaj priklikamo na ANTHROPOLOGIE, poznamo ta barviti svet izdelkov za opremo doma in uživanje v njem. Pravzaprav je taprava trgovinica prav kičasta ... Kot se pač zgodi, ko je na enem mestu preveč lepega naenkrat. Vzorčki, barve, keramika, les, blagom embalaže, mila, parfumčki, uf. Ah ja, tiste čudovite prtičke sem na koncu pustila v košari, skodelice niso ravno praktičen nakup na potovanjih, sem pa kupila KINFOLK, ki mi ga je prodajalka čedno zavila v papir in spravila v vrečkico. Tako se dela!
© PEPERMINT • Theme by Maira G.