SLIDER





CLOTHING RACK - DA ALI NE?

ponedeljek, 27. avgust 2012

(vir: Pinterest)
S selitvijo in vsem vznemirjenjem, ki ga prinaša, raste tudi en velik vprašaj v mojih mislih. Vsak, ki je kdaj živel z mano, pa čeprav samo v šotoru na morju ali na potovanju, ve, da nisem ravno biserček v organiziranem pospravljanju in vzdrževanju reda. Red me spravlja v nered. Naslednji "problem" je količina stvari, ki jih posedujem. Ne govorim toliko o oblekah, ampak saj veste ... Drobnarije, nadpomembne za mojo eksistenco. In kam bom vse to dala na tisto mini kvadraturo, aaa? In zato razmišljam o stojalu za oblačila, ker pač še ene omare ne morem spraviti v garsonjero.  Ampak seveda ima tudi clothing rack svoje pluse in minuse:
+ praktičnost
+ poceni
+ lahek za prenašanje in sestavljanje
+ boemski videz
+ oblačila se ne zmečkajo 
+ imaš pregled nad garderobo
+ spodaj lahko zložiš še čevlje

- še večja zmeda
- nestabilnost (?)
- oblačila niso zaščitena pred vonjem kuhanja
-  kje kupiti lep + kvaliteten clothing rack?
Kaj pa vi menite o tej zadevi?

PALAČINKE Z MARMELADO, TE PA ZMERAJ VSE POJEM!*

ponedeljek, 13. avgust 2012

Uf, te fotke so stare že najmanj dva tedna, če ne celo tri. Ne vem, če obstaja kdo, ki ne mara palačnik in tudi jaz jih obožujem. Z marmelado. Kategorično pa zavračam palačinke s čokolado, smetano in kajvemčim. Pri palačinkah sem za oldskul. Testo vedno delam na blef in te so bile kljub polnozrnati moki, s katero sem jih delala prvič, kar fine. Hm, no, zdaj sem pa lačna!

*moja najljubša kaseta iz otroštva, Tinko Polovinko na eni + Slonček Jakonček na drugi strani.

DIY: LEP KOT CEMENT

sreda, 8. avgust 2012

Na cement imam lepe spomine. Kot najbrž vsak, ki je kdaj gradil hišo ali pomagal očitu pri mešanju malte in betona. Od vseh opravil, ki pritičejo temu opravilu, je bilo zajemati cement iz papirnatega žaklja moje najljubše. Čeprav je nevarno in ohinsploh škodljivo vdihovati cementni prah, nič dobrega pa ne naredi niti rokah, je bilo potopiti dlani v puhast mrzel prah res kul. Leta zatem sem si ogledovala različne izdelke, veliko manjše od hiš in zidov, in vsakič znova sklenila, da bom kaj podobnega naredila tudi sama. In sem res. Vse, kar potrebuješ, sta cement in voda in čez 24 ur imaš izdelek, trd kot kamen. In lep, tale siva je najlepša siva.
 EDEN MOJIH NAJLJUBŠIH DIY PROJEKTOV EVER! <3 b="">
© PEPERMINT • Theme by Maira G.