SLIDER

SLADKO JE DELITI SREČO

petek, 30. december 2011

Nekaj sladkega iz slaščičarne in pekarne Domača peka. Z lepim voščilom za prihodnje leto. Mojega ni še konec, pridno sem se javila, da delam cel vikend. Še dobro, da imam srčke iz pekarnice s sabo in kabel za fotoaparat, da se bom lahko med pavzo smejala fotkam z včerajšnje žurke. Vam pa želim lepo praznovanje, veliko dobre hrane in pijače, namesto ognjemetov in petard pa raje prižgite iskrice. Tiste na palčki in tiste v očeh. :*

PRAZNIČNA LJUBLJANA

četrtek, 29. december 2011

Sem šla na brezdelni sprehod po našem malem mestecu. Mimo Cankarjevega doma (s postankom v slaščičarni) po Gregorčičevi do NUK-a, mimo Križank čez Križevniško ulico (ki je tudi prava pravcata kulturna četrt s svojim smerokazom), čez Breg in Šuštarski most, navzdol po Gallusovem nabrežju, pri Stiškem dvorcu navzgor na Stari trg, potem pa proti Magistratu in čez Čopovo domov. Snega resda ni, so pa zato zasnežene izložbe. Lučke, jelenčki, smrekce, vonj po kuhanem vinu in praženih mandljih pa ustvarita prav fletno vzdušje. In če sem na vrh galerije postavila vošilo Sisi deklet, za konec dodajam še tale napis na Galeriji Škuc.

DARILCA // SPEŠL EDIŠN // ZA FANTE

četrtek, 22. december 2011

Ti fantje! Iskati darila za pobiče je po eni strani lažje, po drugi pa 5x težje. Sploh pa, če se omejiš na izdelke domačega porekla. Upam, da mi je vsaj probližno uspelo zadeti fantovski okus, če pa se bo katera ravnala po mojih predlogih in bo darilo naletelo na bolj meh-odziv, se pa vnaprej vljudno oproščam :) Pa pojdimo lepo po vrsti. Brinjevček Žganjekuhe Budič je v najbolj stajliš steklenici na svetu. Nekoč si bom naredila kolekcijo vseh njihovih pijač, čeprav samo za okras. Ker si tudi fantje kdaj kaj zapišejo, lahko moleskine letos nadomestijo s kakšno Nikino beležnico. Da vašega fanta/brata/očeta ne bo zeblo in bo obenem še spodobno oblečen, lahko zavijete v kakšno od Rašicinih prodajaln po topel pulover ali jopo. Denarnica! Lepe in zanimive imajo pri I-BAG (kjer lahko izberete tudi kakšno torbo ali ovitek za telefon). Najbrž so tudi moški sladkosnedi. Sicer bi jim bile morda iz čokoladnega ateljeja Dobnik bolj po godu absintove praline, a tudi tele Cube so preverjeno odlične. Prazne stene v sobi/stanovanju? Če na njih nočejo več gledati posterja z davnega koncerta RHCP, a so preleni, da bi ga odlepili in nadomestili s čim drugim, jim lahko diskretno predlagate kanček kiča. Kitsch-Nitsch. Pri tem predlogu malce goljufam, vem, ampak nisem se mu mogla upreti, črna budilka je tako kul, da bi jo na nočni omarici imela tudi marsikatera punca (ok, jaz:). Jo pa lahko kupite v slovenski spletni prodajalni, v HOODu. In še morda najbolj klasično in neizvirno darilo - nogavice. Te s fotke najdete v Fabianiju.

Huh, no, saj ni bilo tako težko. Pravzaprav je bilo predlogov še veliko več. Recimo karte za košarko ali hokej ali fuzbal, članarina za fitnes, gajba piva, šali, kape, rokavice, upognjenček, knjige ... Bom raje kar končala ta virtualni seznam, bo bolje za vse. Punce, imate še kakšen predlog? In fantje, vam je katera od mojih idej všeč?

DARILCA // OSMIČ

torek, 20. december 2011

Še sem tu in še so tudi seznami darilc. Tokrat paketek malce bolj takih, khm, dizajnerskih. Recimo lesena deska/pladenj/podstavek iz OLOOP, priznam, zaljubljena sem v vse kar te punce delajo. Ptičnica Anke Štular, ki ustvarja za SKARABEJ, je primer sodobne ptičje arhitekture. Obleka, ki me je najbolj očarala na ljubljanskih modnih dnevih - ALEKSANDRA BRLAN. In še jopica, ročno spletena, eno najbolj dragocenih daril, ki ti jih lahko nekdo da - če jo splete sam, seveda. Tale rumena lepotic je iz NITI NITI, kjer si lahko priskrbite tudi zalogo volne in pletilk/kvačk, če je to v vašem novoletnem planu.

SODOBNO FINSKO STEKLO

sreda, 14. december 2011

Informacijska doba mi vedno bolj prihaja do živega in kar verjeti ne morem, kako zelo sem odvisna od podatkov, informacij in guglanja. No, in po drugi strani alergična na nezmožnost ljudi po iskanju informacij, ki so ponavadi le klik ali vprašanje stran. Pa ne vprašanju nekomu, ki bo namesto tebe poiskal odgovor tam, kjer bi ga lahko tudi sam. Poleg tega sem nadvse dovzetna na vizualna sporočila in ko sem ta teden zagledala ta plakat pred Narodnim muzejem, sem v momentu, ko sem stopila v sobo, začela risrč. Neuspešno. Nič o tej razstavi (s trole pač nisem videla datumov:). In sem se razburjala, priznam. Zakaj je jumbo pred muzejem, če o razstavi ni ne duha ne sluha? In sem šla naslednji dan lepo preverit. V muzeju sem kratek čas delala tudi sama in prav hecno je bilo, ker nisem znala odpreti vrat, kot prvič, ko sem šla tja na razgovor, hehe. In potem punca na blagajni tudi ni vedela nič - niti o plakatu, še manj pa o razstavi. 

Razstava o sodobnem finskem steklu bo. Proti koncu januarja. Plakat je finsko lep. Jst mam tako rada breze.

DARILCA // SEDMIČ

torek, 13. december 2011

Rdečemalinastočrn kolaž darilc. Vedno težje je sestavljati četvorčke, priznam. Tale je že sedmi, kar pomeni, da sem predstavila že 28 idej za darilca. Hm, vam je kakšna prišla prav? Tokratni set sestavljajo ... Pod številko 1) HI, KONJIČEK, ki bi ga imela doma, četudi samo za okras. Lepa igrača, polna nostalgije. Blokci, zvezki, rokovniki, beležke, vse to se najde pri 2) HA HA! Še en opomnik, da nujno potrebujem nov koledarček. Decembra bo kmalu konec, jaz pa si moram na zadnji list že zapisovati naslednjeletne opravke. Če je vaš zid malce otožen, ga lahko polepšate z 3) NINALENA grafiko. S podpisom Nine Urh, da se boste lahko čez desetletja važili, da imate original. In še obvezen modni dodatek - 4) broška 100% SUZI, navihana in ljubka.

VDIHIZDIH

Prejšnji teden nisem imela niti minute za vdih-izdih, zato sta ta dva dneva, ko lahko poležujem do poldneva, kar fajn. Poležujem z računalnikom v naročju, seveda, ker jaz vedno nekaj klikam in tipkam. Ampak včeraj, ja, včeraj je bil tak dan za en hiter sprehod pred službenim sestankom. Osem stopinj, čisto rahlo pršenje dežja, ravno toliko, da se predramiš in da lička pordečijo. Večer prej sem, ko sem odhajala iz mesta, začutila čudno željo po teku. Tekla nisem že od začetka oktobra in tisti hip bi vse dala za superge in anorak. V plaču do kolen in s torbo je tek nekaj najtežjega na svetu. Mogoče grem pa danes en điro. Dihat :)

OPERA

ponedeljek, 12. december 2011

Ko sem danes hodila po eni najlepših ulic v Ljubljani (ki je na žalost bolj kot ne parkirišče), sem z leve zaslišala prelepo glasbo. Opera. Balet. In sem šla na en obhod. Za razliko od mnogih, se meni zdi prenovljena opera hiša lepa. Kaj, svet gre naprej, tudi prastare hiše obnavljamo z novimi materiali in sodobnimi prijemi, tako da se mi zdi postavljanje modernega ob bok staremu nekaj povsem običajnega. Kako grd je šele Cankarjev dom oziroma celoten okoliš Trga republike, pa Metalka in stavba SKB, da o Skakalnici in rdeči grdobi na Masarykovi sploh ne govorim. Me pa moti, da na komajda odprto stavbo lepijo bele A4 naprintane liste z oznakami za blagajno. Moti me črn sponzorski avto, parkiran na zelenici pred vhodom. Všeč mi je pa marsikakšen detajl. Tudi nova celostna podoba in spletna stran, delali so jo pri Futuri DDB. Nasploh pa se mi zdi, da mimoidoči zdaj malce bolj dobrohotno gledajo na vse skupaj. Gradbene pregrade so pospravljene, trava zelena in zlata prav lepo žari. Imamo jo, še en pomemben projekt je pri koncu, veseli bodimo, da smo mu priča. Opera in balet imata svoje mesto, svoj dom in verjamem, da bomo vsi veliko raje zahajali v opero na opero in balet, kot pa na gospodarca ali v cankarja.

DARILCA // ŠESTIČ

Ponedeljek, 12. december, že! Joj, joj, joj, pa še toliko je stvari, ki jih želim narediti v enajstki, ki je moja najljubša številka. Nekaj časa še imam na voljo in ne bom se vdala :) Danes pa je čas tudi za nov kolaž z idejami za darilca. Vedno težje jih spravljam skupaj, da lepo izgledajo kot celota (posamezno so itak vsa po vrsti super) in upam, da mi še nekako uspeva. Tokrat predstavljam 1) KAJAKAJINE štampiljikice, ki jih po tanovem lahko vidite/po želji naročite na HANDMADEINMOSTE. Ampak jabolčki so že Matildini, srečnica! Pod 2) je zanimiva origami torba iz zimske *NINALUBA* kolekcije. Oblačilca so tudi prelepa (umrla bi za črn plašč!), oglejte si jih. Če bi si radi vratove ovili v toplo blago, je 3) POMLADNICA sešila nov paketek šalov. Kar težko bi izbrala najlepšega ... In še nekaj za na roko, mogoče 4) prstan znamke RASHIKKA. Barve!

Lep začetek tedna vsem!

DARILCA // PETIČ

petek, 9. december 2011

Teden se bliža koncu, prvi dobri mož pa je že opravil svoje letošnje delo (upam, da me čakajo doma puhasti cukrasti bomboni v obliki snežakov:). Jaz pa nadaljujem s svojim delom in sestavljam kolaže z namigi za letošnja darilca. V tokratnem so se znašli 1) FUNCHI, ker ročno spleteni izdelki grejejo in čuvajo, da o tem, kako so lepi, sploh ne govorim; 2) pisana, ljubka keramika NIVES RATKAJEC WEINGERL; 3) pregrinjalo, sestavljeno in sešito iz mnogih kvadratov in pravokotnikov v vam ljubih barvnih odtenkih bo sešila KREATURA; 5) nogice pa lahko skrijete v copacopaste copate, ki jih iz odpadnega filca izdelujejo pri KAAITI.
© PEPERMINT • Theme by Maira G.