SLIDER

PUŠLC

ponedeljek, 30. maj 2011

ej, prisežem, ninini zadnji fobiji na čast sem naslov objave iz pušlčk spremenila v pušlc. in danes sem začela uradno odštevat dneve do štokholma. čeprav ne vem, če ne bi šla drugo leto pa med norveške fjorde plut z ladjo, ker je danes pehtran v službi kazal fotke in je tam tud uau. odštevam tudi dneve v knjigarni, jutri sprejmem zadnji vrtec, potem pa samo še 2x delat, pa bo. danes je bil dan za safr furat. res, prav otožna sem bila. to je najbolj glupo počutje kdajkoli. biti otožen. pa saj ne živim v vorančevi črtici, bemti. zato grem zdajle še enga supermariota odšpilat. jutri je nov dan. in ful bo fajn in zvečer gremo še na en fajn koncertič in na pivo. ja.

NAJBOLJ ZNANA LOVE STORY V LUTKOVNI IZVEDBI

četrtek, 26. maj 2011

ne, ne mislim tistih dveh ljubčkov iz titanika, niti ne wall-eja in eve, temveč kar dobra stara romea in julijo. v lutkovnem gledališču ljubljana se bo namreč jutri premierno uprizorila lutkovna predstava po motivih williama shakespeara.
predstava je nastala v koprodukciji s koprskim gledališčem. režijo in scenografijo je prevzel jaka ivanc, likovno podobo lutk je zasnoval miha knific, kostumografija pa je delo tine bonča. kot lahko sklepate po rokabili pričeski gospodične julije (da majčke niti ne omenjam:), bo priredba vse prej kot klasična.
premieri sledi ponovitev že to soboto ob sedmih zvečer (insajdinfo - karte so še na voljo: + še bolj insajdinfo danes ob sedmih je odprta generalka, na katero je vstop brezplačen:), naslednje predstave pa sledijo z novim gledališkim letom po poletnih počitnicah.

NA OBISKU: ART:TEČAJI

sreda, 25. maj 2011

Ko s temačnega hodnika brez oken stopiš skozi vrata, na katerih piše art:tečaji, te presenetijo velika okna, ki dajejo svetlobo prostoru z veliko delovno mizo. Na rdečih stolih okoli nje ponavadi sedijo tečajniki, bodoči študentje arhitekture ali oblikovanja. Art:tečaji je namreč vodilna ustanova za pripravo na sprejemne izpite za srednje šole in fakultete, na katerih preverjajo likovno nadarjenost. Obenem pa pri njih vodijo tudi tečaje za prosti čas.
Iz prve sobe vodijo vrata v naslednji prostor, kjer je ob mojem prihodu že vse pripravljeno za naslednji tečaj. V lončke se toči voda, na stojala lepi risalni papir ali postavlja nedokončana platna, na sredini sobe stoji kompozicija dveh glinenih glav, v enem kotu pa "tihožitje" iz sadja, steklenice in tetrapaka za mleko. In tečaj se lahko prične. Dekleta in gospe pod budnim očesom mentorice ustvarjajo vsaka v svojem kotičku, medtem ko se med zidovi mešajo glasba iz radia in zvoki iz ulice pod odprtimi okni.
Vrnem se v prvo sobo, kjer se za veliko belo mizo ravnokar šili velik kup navadnih svinčnikov. Poklepetam z bodočo študentko vizualnih komunikacij, ki ravno izpolnjuje eno od nalog, ki ji jih je dodelila mentorica. Na prej prazni mizi je sedaj polno različnih pripomočkov, od škarij, lepila, časopisnega papirja, sveže in ostro ošiljenih svinčnikov. Pravi ustvarjalni nered, torej. Nad vsem pa na okenski polici bedi vrtni palček.
Takole je bilo pri art:tečajnikih tistega četrtkovega popoldneva, ko sem jih obiskala. Morda bi, če bi prišla na kakšen drug dan, za mizo našla bodoče arhitekte med risanjem načrtov, morda kaligrafske navdušence ali pa bi bila miza polna raznoraznih pripomočkov za izdelovanje nakita. Tudi tega (in še veliko več) se namreč lahko naučite na art:tečajih.

TAKO LEPO

torek, 24. maj 2011

naj vam pokažem čudovite reči, ki jih izdeluje gospa boža. življenje je polno presenečenj in zadnje čase se pri meni vse vrti okoli bloga in ljudi, ki jih imam priložnost spoznati zaradi peperminta. tako se mi je po spletni pošti oglasila tudi gospa boža in me še isti dan presenetila pred knjigarnico s paketkom v vrečki.

držala za servetke so lahko tudi držala za jajčka. svečnik je pa sploh prekrasen. če skozenj posije sonček ali sveloba sveče, luknjice na podlagi ustvarijo čarobne vzorce.
marmelada iz banane in ananasa je pa še v originalni embalaži. poročam, ko jo poskusim! :)

ROŽE V ROŽNI

nedelja, 22. maj 2011

danes sem malce dlje poležala. nenazadnje je nedelja in včeraj sem kar padla v posteljo. dopoldne sem se zbudila z najbolj hecno otečenimi žnablji kdajkoli. zdaj, lahko da me je že včeraj na pikniku pičil kakšen stvor, morda me je ponoči, kaj pa vem. zgledam kot nabotoksana starleta. no, pretiravam, clairitin in led sta naredila svoje in sem se proti večeru lahko pogumno odpravila na en sprehodič med zanimivimi hišami z lepimi vrtovi.
malce sem postala panična, ker potonke že tako razkošno cvetijo (da o dišečem bezgu ne govorim), kajti v rodni vasici vsako leto naredim konkreten foto-pohod nad vrtove v času njihovega cvetenja. bezeg pa imam v planu posušiti za njami čaj. sem se precej hitro pomirila z enim notranjim monologom tam sredi pločnika, medtem ko so tetke s trajnami mimo sprehajale pudeljčke in terierčke (in to ni mišljeno prav nič sarkastično, ker se je namreč ravno to dogajalo, v pol urce sem jih srečala več kot pet!). em, kaj sem že želela povedati? a, to. živimo namreč na precej višji legi kot bela ljubljana, zato k nam vse pride z manjšo zamudo. huh, bezeg in potonke, počakajte me!
danes sem klepetava. zato vam tudi povem, da če mi bo kdaj naklonjeno imeti bajtico z vrtom (hiša brez vrta je zame namreč ista reč kot stanovanje v trinajstem nadstropju bloka), bodo na njem cveteli takile veliki grmi potonk in hortenzij in vsega možnega. vrtnice tudi morda, ampak samo in zgolj roza. :) in ni lepšega kot z lišaji obrasli betonski zidki, obdelani s patino časa, v kombinaciji z roza vrtničkami ali hortenzijami ali potonkami.
kako ste pa vi preživeli dan? 

PEPERMINTOV PIKNIK - nekega sobotnega popoldneva

tako, mimo je! :) kljub grmenju in grozeče črnim oblakom, ki so se proti tivoliju zgrinjali prav z vseh smeri neba, smsih, ki so sporočali, da v domažah divja nevihta, klicih, da tudi v medvodah ne kaže nič bolje, poročilih o slabem vremenu od vsepovsod, so naše dekce pod razvejanim hrastom (in zastavicami) ostale suhe. 
res zelo sem vas bila vesela, vsakega. novi obrazi, nova imena (še dobro, da sem prinesla kartončke, da smo si pripeli imena, jaz, zmedena, kot sem bila, bi brez njih totalno pogorela:), znanci in neznanci z blogov, komentarjev,... jutri prilepim še slikce z naše izmenjave darilc in vse lepo naštejem, da si bomo dodali nove bloge v blogrole in vedeli, kdo je pravzaprav bil kdo. 

hvala vsem za obisk in lepo popoldne! pa za vse dobrote, ki ste jih prinesli in vaše čudovite izdelke za pepemintov srečolov. :) upam, da ste domov odnesli lep spominček. pa še kdaj, a ne?

© PEPERMINT • Theme by Maira G.