SLIDER





pomladni art sejem v MB

četrtek, 22. april 2010

(v) torek je bil en tako lep dan. navsezgodaj z vlakom via MB, pogledat, kako se kaj imajo v drugem največjem slovenskem mestecu. in imajo se fino! prišla sem ravno na prvi dan spomladanskega art sejma, ki so ga pripravile študentke tamkajšnjih fakultet. sem malo težila puncam in skakala okoli njihovih miz s fotoaparatom, tako da si eno mini reportažico lahko ogledate na pepermintu.
{nina krašovec}
{urša hunjadi}
{lina}
srečala pa sem tudi dve blogerski znanki, juhu! če sem še pred enim letom trdila, da nisem tip osebe, ki bi rekla: "rada spoznavam nove ljudi.", pa mi je to, odkar imam blog, v veliko veselje in prav radovedno stegnem roko v pozdrav, ko virtualni niknejm dobi realno podobo. moj izlet je bil tudi zato tako fin in prijeten. me je veselilo, punci!  za konec torej še 2 štantka z ljubkim pisanim nakitom, ki vam je morda malce bolj poznan. :)
{špelin fairyland}

v i z i t k e

nedelja, 18. april 2010

če se že gremo biznis, se ga pojdimo zares. hecam se, ampak vseeno sem pepermintu (in sebi) omislila vizitke. naročila sem jih pri moo, in prišle so v parih dneh (iz anglije!, iz slovenije pa paketi prihajajo nerazložljivo dlje) za dizajn pa je seveda poskrbela moja najljubša grafična (in še kakšna) oblikovalka nina, ki ima sedaj pri meni v dobrem že najmanj 5 pekačev mafinov. (:
vam jih pokažem, ker ste lih vi. (: morda pa jo kdaj dobite tudi v roko. iii.a so vam všeč tako kot meni?

n i k i n . p o r c e l a n

nedelja, 11. april 2010

Porcelanu pravijo tudi belo zlato. Ko pogledam fotografije Nikinih izdelkov, razumem zakaj. Krhek, mlečno bel, snežinkasto nežen, prosojen in delikaten. Porcelan je lahko zapleteno skonstruiran kakor čipka in le ugibam lahko, kako potrpežljiv in natančen moraš biti, da se naučiš rokovati z njim, ko ga oblikuješ.
Skodelice iz porcelana bi najbrž spravljali na najvišje police in jih čuvali le za posebne priložnosti. No, Nikine šalčke so tako lepe, da jih zagotovo vsi ponosni lastniki postavijo na vidno mesto. Iz njih pijejo jutranjo kavo ali popoldanski čaj. Porcelan, čeprav se zdi krhek in zgleda prosojen, namreč zdrži marsikaj.
Fotografije so delo Nejca Sajeta, več o Niki Stupica, njenih izdelkih in delavnicah, na katerih se lahko naučite kaj o porcelanu, pa tule.

5: Ekoas

četrtek, 8. april 2010

Na pepermint uvajam novo rubriko. Vsake toliko bom kakšno zanimivo blogersko/virtualno persono povprašala o njenih/njegovih trenutnih top-it-kul-mega-obveznih-zakon reči. Reč, kot vemo, je zelo širok pojem, in nikakor ne pomeni le predmeta, lahko je tudi "jutranji tek čez park" ali "čokoladni sladoled" ali karkoli vam pade na um. Torej...

Za kar najbolj pompozen začetek rubrike  sem za otvoritvenih 5  poprosila skrivnostnega, artikuliranega, razgledanega, uglajenega, modno in ekološko osveščenega, (upam, da mi ne zameri še naslednjega naziva:) novodobnega dandyja (eh, sedaj zagotovo že veste, koga opisujem:) Ekoasa, ki je svojih trenutnih "it" reči kozmopolitansko, kot mu pritiče, sestavil takole:

1. Ljubljana. Pomlad je tu, dnevi se daljšajo, temperature rastejo, sonce se je končno zbudilo in Ljubljana končno živi. Resnično imam rad Ljubljano in njene polne ulice. Ni boljšega kot se poditi s kolesom navzdol po Wolfovi, z wayfarer očali na glavi in Tetkinimi radosti v ušesih. Veter v laseh. Drug fin prizor je dopoldanski kapučin in popoldansko kosilo na ulici, na prostem. Da ne govorim o vseh mestnih tračih, ki jih slišiš od gospode.
2. Fantastic Man. Gladko prešiša GQ. :)
3. Paul Octavious. Trikrat ugibajte kateri projekt mi je najljubši.
4. Čevlji znamke Folk, še posebno te v barvi kave, ampak ne turške. : )
5. Načrtovanje poletja. Sem v fazi, ko sanjarim o poletju, poletnih destinacijah, poletnih okusih in vonjih, poletni opravi in sploh morju. To poletje bo retro. Potovanja, potovanja, potovanja, gut družba, dobra hrana, koktejli, Ljubljana in spet od začetka.

matilda.

sreda, 7. april 2010

veste, kaj je pa res nadvse fin občutek? ko nekomu, ki ga niti ne poznaš tako zares, ampak zgolj virtualno, nekaj podariš, nato pa se ti ta zahvali na najlepši možen način. tako sem zadnjič podarjala broškolinke in eno namenila tudi matildi. saj jo poznate, to je tista matilda, ki na naših blogih pušča najbolj zabavne in prisrčne in čisto njene komentarje. tudi na pepermintku pogosto kaj pove in njenega mnenja se vedno razveselim.  in poglejte, kaj me je čakalo v e-kaseljčku!
ponižna spletična broškolinka v družbi turške lepotice.
stajliš do konca!
hvalahvala za tole.

v komentarjih tokrat zbiram podpise peticije "matilda naj odpre svoj blog". (:
© PEPERMINT • Theme by Maira G.