SLIDER

NA RANDIJU PRI KAAITI

petek, 28. oktober 2011

Včeraj sem šla na Prečno ulico na randi h dekletom iz Kaaite. V Kaaitinih prostorih vlada tako fajn vzdušje in punce so res pridne, ustvarjalne in spretne. In zelo prijazne. Najprej smo spile skodelčko čaja, nato pa se lotile dela. Ker namen randija je, da pokukaš tja, kjer nastajajo vse lepe reči, se naklepetaš, povprašaš, potipaš - in poskusiš kaj napraviti tudi sam. Jaz sem sicer malo goljufala, ker sem pač fotkala, vseeno pa imam čisto svoj Blook, ki mi ga je zložila in sešila Urška. Vabljeni torej na Kaaita randi, takole je potekal moj...
 Tako pa je nastajal moj Blook, dvanajsti unikat po vrsti. <3


KAKTUS

sreda, 26. oktober 2011

Fantje iz ZEK Crew-ja (skupaj z Martinom Šoštaričem in Andražem Tarmanom) so spet naredili nekaj, ob čemer lahko rečeš samo: "Norci!" Velik kaktus iz 20.000 risalnih žebljičkov pač ni lončnica za vsak dom, ker pa se tako fino sveti v temi, bi ga lahko imeli namesto novoletne jelke. Mimogrede, Zekovci so včeraj na podelitvi Brumnovih nagrad odnesli tisto v kategoriji tiskani oglasi in oglasne kampanje in sicer za akcijo Brez imena.

DELOINDOMPLUS

sobota, 22. oktober 2011

Mislim, da sem bila včeraj zjutraj prva v trafiki. Skoraj bi pozabila, da 21. oktobra izide the številka revije Deloindom+, za katero smo skoraj v neznosni vročini posnele nekaj fotk, če me ne bi rumeno osvetljena trafika na avtobusni postaji pred službo spomnila na to. Dekleta (Klara, Eva, Zulejka in Ana) so povedala že vse. Imele smo se lušno in upam, da to ni zadnjič, da smo blogerke staknile glave, si razdelile naloge in naredile nekaj zanimivega. Če bi si radi prebrali in ogledali, kaj smo počele, le brž po svoj izvod, v njem se namreč skriva še veliko lepega. Denimo nadvse šik stanovanje novinarja Gregorja Šketa, gruvi zlate tapete ene od Prostorožic in prelepo domovanje Kaaitine Alenke in njene družine.

BIENALE NEODVISNIH | MARMELADA

četrtek, 20. oktober 2011

Danes bo v Kinu Šiška zaključek tridnevne MARMELADE. To je taka marmelada, ki ni za pojest, je pa vseeno fina. Na spletni strani Bienala neodvisnih o njej piše, da podpira intuitivno kreativnost skozi druženje in skupno ustvarjanje najustvarjalnejših slovenskih posameznikov, in katere cilj je nepredvidljiv vizualno- zvočno-vsebinski izdelek. Namen je razvijati necenzurirane, odprte tipe kreativnih eksperimentalnih delavnic, katerih namen je plemeniti avtorstvo in kolektivno kreativnost in ustvarjati ustvarjalnosti prijazne platforme, ki predvsem podpirajo produkte “kreativnih industrij”, med katere štejemo sodobno ilustracijo. Na Marmeladi se je kvačkalo iz odpadnih plastičnih vrečk, risalo, pisalo, klepetalo, pilo čaj in kavo in še kaj. Na današnjem zaključku bo še posebej veselo, saj bo vse skupaj popestrila tudi muzika, na ogled pa bodo izdelki, ki so nastali tekom tridnevnega druženja umetnikov z naključnimi obiskovalci. Danes ob 18.30, bodo glasbeni ritem dajali skupini Lica&Naličja in Your Gay Thoughts, v katerih ustvarjajo tudi ilustratorji, ki razstavljajo na Bienalu. Jaz bom manjkala, ker seveda spet delam, ampak vi pa le pejte in pokažite jezik temu snegdežju.

BIENALE NEODVISNIH | PREGLEDNA RAZSTAVA

torek, 18. oktober 2011

Sinoči se je z uradno otvoritvijo začel letošnji Bienale neodvisne ilustracije. V Kinu Šiška smo bili priča glasnemu (brnenje motorke všteto) startu dogajanja, ki se je že danes nadaljevalo s polno paro. Tako sem nocoj, po svojem mini 15' nastopu, le uspela v miru pofotkati pregledno razstavo III. Bienala neodvisnih. Kako lepo je zgoraj tako zvečer, ko se nič ne dogaja in so razstavljena dela tako lepo osvetljena... In nekaj sem enostavno morala škljocnit.
A vidite?! Pepermint! Zdaj, ko sem na takem plakatu v taki eminentni družbi, bom pa res pridno objavljala in vas obveščala o zanimivih zadevah in dogajanju na Bienalu. Že jutri se lahko popoldne v Komuni KŠ pridružite puncam, ki kvačkajo iz polivinilastih vrečk na Marmeladi / Jam Sessionu / Creativity Feeds Creativity. Pa riše se črke in še in še. Med osemnajsto in dvajseto se ponovi današnjih 15' slave, seveda z drugimi nastopajočimi. O drugih dogodkih vas pa še obvestim. Oziroma se oglasim s fotoreportažami.

DESIGN EXPO

Letošnji Design Expo, sejemska razstava rokodelcev, ustvarjalcev, modnih in industrijskih oblikovalcev na Mesecu oblikovanja, se je zaključil v petek. Jaz sem bila tam po enkrat v obeh dneh in mislim, da je tudi med mojimi fotkami precej jasna ločnica med četrtkovim večernim obiskom podelitve nagrad za oblikovanje in petkovim dopoldanskim izletom med razstavne prostore. Posedela sem na povečani različici Kaaitine žogice Aajdee (Kaaitina dekleta so napravila tudi najlepši in najbolj domiseln razstavni prostor sejma), pomahala Niki in Ani, ki sta zastopali Anselmo, en krog po razstavišču naredila z Vanjo iz Pleksimanije in končno spoznala tudi Hano. Moje poročilo tokrat z večdnevno zamudo, ampak saj sta vas pravočasno apdejtali že Fensišmensi in Ljubeznice :)
© PEPERMINT • Theme by Maira G.