SLIDER





DIY: MALO DRUGAČNE JESENSKE BUČE

nedelja, 28. oktober 2012

BUČE! Ko jesen počasi izgublja svoje najlepše barve, so oranžne in rumene bučke tiste, na katere so lahko zanesemo pri dekoraciji doma, preddverja, terase. Jaz sem se odločila, da jih oblečem malce bolj elegantno, zato sem na kup zbrala: belo barvo, univerzalno belo lepilo, servetke, škarje in čopič. Ustvarjala sem z manjšimi bučkami, seveda pa lahko na tak način okrasite tudi večje. Buče pobarvamo z belo barvo in pustimo, da se popolnoma posušijo. Iz prtičkov izrežemo lepe motive in jih na bučo prilepimo z mešanico univerzalnega lepila in vode. Ko se posuši še to lepilo, bučke popršimo z lakom za lase.

SKLEDČKE

sreda, 24. oktober 2012

 
Ravno zadnjič enkrat sem se zavedla, da že več kot eno leto vsak teden nekaj ustvarjam. Ko gre za delo in neko periodično objavljanje, pač ni izgovorov. Priznam, kdaj mi je vse skupaj odveč in se mi tisti dan pa reeeeeees ne da oziroma sem povsem brez idej. Spet drugič pa se prav med ustvarjalnim projektom za pol urice posvetim še čemu drugemu kot hitenju sem in tja. Včerajšnje skledice so me prav razvedrile. Mislim ... kako je moja polička sploh lahko obstajala brez njih? :)

DIY: POZLAČENE SKODELICE

torek, 2. oktober 2012

Bele, tanke skodelčke za kavo ali čaj. S pripadajočimi krožniki, seveda. Klasika. Ampak klasika je velikokrat tudi dolgočasna. Ko sem v ozadju omare odkrila te šalčke (ki jih je tam pustila ena od prejšnjih najemnic), sem vedela, da bodo moj naslednji naredi sam projekt. Zlat sprej sem imela še od prejšnjih projektov, poleg njega pa sem potrebovala le še papirnat lepilni trak, reklame za podlago in škarje.
Pri eni skodelici sem se odločila, da bo cela zlata, bel pa bom pustila le zgornji rob in notranjost. Zato, ker iz skodelic ponavadi pijemo (čeprav so te mišljene bolj za okras in shranjevanje drobnarij, nakita, ličil, lakov za nohte ... Na eno sem nalepila več pik, tretjo pa sem bogato popršila in pustila, da se je barva sama razlila proti robu. Pred uporabo prosim preberite navodila na embalaži spreja. In obvezno tale projekt izpeljite na prostem.
© PEPERMINT • Theme by Maira G.